Het ontwikkelen van keepers is een proces

De trainingen met de keepers zijn alweer in volle gang nadat de eerste trainingen na de zomerbreak alweer op vrijdag 16 en zondag 18 augustus waren. De keepers die we opleiden hebben dan ook goed door dat beter worden niet vanzelf gaat maar dat je er veel voor moet doen. Het ontwikkelen als keepers is dan ook een proces. Hoe snel dat proces gaat bepalen de keepers uiteindelijk zelf. Door goed op te letten, iets te doen met de tips die ze krijgen van de talent coaches, maar ook door goed naar andere keepers te kijken waar ze mee trainen worden ze beter en beter. De aandacht en plezier zijn daarbij de belangrijkste ingrediënten. Zonder plezier geen vooruitgang. Zo woont de ene keeper om de hoek en moet de andere keeper zelfs een uur rijden om bij onze trainingen aanwezig te kunnen zijn. Dat is passie en de absolute wil om beter te worden.

Bij de eerste keepersgroepen op vrijdag 30 augustus was het de bij vv Actief uit Eelde keepende Nieck Wilmink die de beker voor Talentontwikkeling en Talenstimulering mee naar huis kon nemen. De in 2008 geboren Nieck zagen we voor het eerst tijdens een proeftraining in juni van dit jaar. Via via had hij van ons gehoord, google deed de rest om contact met ons op te nemen. Na die training was hij wel zeker van zijn zaak. Bij Keeping the Zero wilde hij zit graag ontwikkelen. Sindsdien zien we hem iedere week op de vrijdag. Zijn leergierigheid is dan ook enorm, daarnaast pikt Nieck alle informatie ook nog eens heel erg snel op en maakt hij steeds beter de juiste keuzes zodat hij meer ballen kan stoppen.

Nieck Wilmink, Actief

Bij de tweede keepersgroepen was het de in 2005 geboren Troy van der Meulen die de beker mee naar zijn woonplaats Leek kon nemen. Troy speelt zijn wedstrijden voor vv TLC uit Leek. Troy is een echte liefhebber. Niet voor niets zien we Troy al heel wat jaren. Het was 1 juni 2015 toen zijn aanmelding voor het talenten team bij ons binnenkwam. Sindsdien is hij iedere week op de vrijdag op het veld te zien. Al 4 jaar werken we samen aan zijn missie om beter te worden. Troy won zelfs de beker van het seizoen 2015-2016. Zie hier het artikel: https://keepersschoolgroningen.com/2017/05/27/bekers-vinden-hun-plek-bij-jeugdkeepers/

Toen nog een klein ventje, inmiddels is hij uit de kluiten gewassen en is de in 2004 geboren Troy net zo groot als de trainers. Dat Troy de wisselbokaal mee naar huis neemt komt met name door zijn leergierigheid. Hij slaat dan ook geen training over en is altijd in voor een grap. Ook Troy is een voorbeeld hoe ontwikkelen gaat. De lat van Troy is dan ook nog lang niet bereikt.

De volgende trainingen zijn op zondag 1 september a.s.

Troy van der Meulen, TLC

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.