Bekers vinden hun plek bij Jeugdkeepers 

Wat weer een prachtig seizoen. Vrijdag 26 mei was de laatste training van seizoen 2016-2017. Op vrijdag 9 juni en zondag 11 juni starten we met het seizoen 2017 – 2018.

Afgelopen jaar werd er hard gewerkt door de keepers om zo wekelijks weer een stap te kunnen maken in hun ontwikkeling.

Bij de keepers van groep 1 was het Casper Roelfsema die de beker van 2016-2017 definitief mee naar huis mocht nemen. Casper, geboren in 2008, speelt zijn wedstrijden wekelijks bij HS 88 uit Hoogezand. Op de trainingen van de keeperstalenten, waar hij sinds september 2015 wekelijks te vinden is, valt hij niet direct op. Zodra de bal zijn kant op komt verandert hij in een ware panter. Klein van stuk gaat hij werkelijk voor iedere bal, of het nu een 1 op 1 duel is waar hij voor moet springen of een hoge bal. Casper heeft ze. Casper wil net zo goed worden als Sergio Padt. De club waar hij fan van is is Ajax, die hebben dit seizoen dan wel geen enkele prijs, Casper heeft de beker inmiddels veilig thuis.

Casper Roelfsema samen met de trainers

Bij groep 2 was het Troy van der Meulen die er definief met de beker vandoor ging en hem voorgoed mag houden. Troy, geboren in 2004, keept wekelijks zijn wedstrijden bij TLC uit Leek. Sinds juni 2015 is Troy wekelijks te vinden tussen de keepers die beter willen worden. Troy is zo’n keeper die intrinsiek zo gemotiveerd is dat hij geen training overslaat en goed snapt waarom hij traint. Als het even niet loopt herpakt hij zich ijskoud om zo toch weer stappen te kunnen maken in zijn ontwikkeling. “Ik ben hier om te leren” zoals Troy gister nog tijdens de training zei. En zo is het precies.  Beide jongens zijn tevens uitblinkers in het maken van hun huiswerk. Een dikke 10 met een griffel.

Troy van der Meulen samen met de trainers

De wekelijkse wisselbokaal was er natuurlijk ook weer voor het seizoen 2017-2018. Bij groep 1 ging de nieuwe wisselbokaal naar Ben Schaaphok. Ben, geboren in 2005, keept wekelijks zijn wedstrijden bij vv Grijpskerk. Sinds april 2015 is Ben wekelijks te vinden op de groene grasmat, hij begrijpt als geen ander dat beter worden niet vanzelf gaat en dat het een proces is. De ene keer gaat het wat beter als de andere keer, het gaat echter om de stappen die worden gezet. 

Ben Schaaphok samen met trainer Germen Bouwman

Bij groep 2 was het François Dieleman die de beker gretig onder zijn arm mee naar huis nam. De in 2004 geboren François keept zijn wedstrijden bij Lewenborg. Sinds  januari 2015 zien we hem wekelijks hard werken, de tips die hij krijgt neemt hij goed tot zich wat zich vertaald in de stappen die hij sinds die eerste training in 2015 heeft gezet. We zien een zelfverzekerde François op het veld, zijn voetenwerk is zo snel daT hij het keepen bijna tot kunst verheft.

François Dieleman en trainer Gaby Hemsens

Bij de keepers die normaal op zondagochtend trainen, was het Yoran Nienhuis die de beker met een grote lach in ontvangst nam. Yoran speelt zijn wedstrijden wekelijks bij HFC 15 uit Hoogkerk en laat zien waarom hij sinds augustus 2016 tot het keepers talenten team behoort. De in 2006 geboren Yoran laat er geen gras over groeien, steeds brutaler wordend op het veld werkt hij aan zijn missie om de beste versie van zichzelf te worden. Als zijn wedstrijd is afgelopen is het vaste prik. Naar huis en huiswerk maken zodat hij en zijn trainers goed weten wat er goed ging en wat er te ontwikkelen is. Voor nu hebben we een weekje rust. De keepers staan al weer te trappelen om het nieuwe seizoen te beginnen op 9 en 11 juni a.s.

Yoran Nienhuis en trainer Sander Mulder

Een gedachte over “Bekers vinden hun plek bij Jeugdkeepers 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.