Keepersschool Groningen is een initiatief van Andre Wolfs en opgericht in 2014.

De missie van Keepersschool Groningen is keepers te begeleiden in hun ontwikkeling en door te laten groeien naar hun persoonlijke plafond.

Juist daarom trainen we het hele jaar iedere week.

De begeleiding van keepers wordt vaak niet serieus genomen. Er is vaak geen trainer (en budget) die de keepers van goede tips en adviezen kan voorzien. Soms is er een welwillende ouder die zijn best doet om de keepers te trainen of er is een trainer aangesteld die na enige tijd weer vertrekt om wat voor reden dan ook. Keepen is passie en bij keepen draait alles om details in plaats van het “jij bent keeper en je moet alleen ballen tegen houden” zoals een keeper vaak wordt gezien.

Keepersschool Groningen heeft plezier in het begeleiden en ontwikkelen van keepers, keepers zijn erg leergierig. De techniek is daarbij belangrijk, maar er is meer. Uiteraard is duiken leuk en ziet het er spectaculair uit zoals bijvoorbeeld bij Piet Veldhuizen. Door goed voetenwerk kun je een duik(je) vaak voorkomen. Keepen is namelijk meer dan ballen tegenhouden. De kunst is sober te keepen en het voorkomen van mogelijkheden op kansen en doelpunten zijn daarbij van groot belang.

Een redding is slechts het allerlaatste redmiddel voor een keeper. Voor die tijd zijn er nog allerlei andere mogelijkheden om kansen en dus uiteindelijk doelpunten te voorkomen.

Manon van der Laan

Met de keepersopleiding wordt specifiek aandacht gegeven aan de details van het keepen. Coachen, positie, spelhervattingen, voetballen en theorie zijn tevens belangrijke aspecten van de moderne keeper.

Wil jij ook een betere keeper worden en ben je 7 jaar of ouder? Word dan lid van ons keepers talenten team.