Casper Roelfsema (HS’88) maakt overstap naar FC Groningen

Wat is het toch een voorrecht om de ontwikkeling van keepers te mogen stimuleren. Week in week uit staan er meer dan 120 keepers op het veld op de vrijdag of zondag om de beste versie van zichzelf te worden. Keepers ontwikkelen zich en daar worden we blij van. We zijn dan ook trots op de ontwikkeling van iedere keeper. De 10 jarige Casper Roelfsema is een van die keepers, hij doet het zo goed dat hij komend seizoen de overstap naar FC Groningen Onder 12 mag maken! Nadat eerder Finn van Dijk, Alin Turksma en Merlijn van der Veen al de overstap naar de trots van het Noorden maakten, is Casper de 4e keeper die een transfer naar FC Groningen maakt. En dat maakt ons bijzonder trots! Een korte terugblik.

Casper Roelfsema in actie tijdens een van de trainingen

In september 2015 meldde er zich een klein en gedreven mannentje samen met zijn ouders op Corpus den Hoorn. Het was de goedlachse Casper Roelfsema uit Hoogezand. De toen nog 7 jarige keeper van HS’88 sliep volgens zijn moeder met keepershandschoenen aan, zo verliefd was hij op het keepersvak. Zijn oudere broertje gaf hem zelfs al keepertraining. Het werd hoog tijd zijn liefde voor het keepen serieus te nemen, dus zagen we hem sindsdien iedere week op het veld tussen de palen. Casper, geboren in 2008, liet ons zien waarom hij zo graag beter wilde worden. Geen training overslaand was hij met zijn handschoenen aan op het veld bij ons te vinden. Toch was er ook een moment dat hij even twijfelde. In de winterbreak van 2015 was hij even moe van al het voetballen en trainen. Het is natuurlijk ook niet niks, we eisen best veel van de keepers. En beter worden is een mooi proces. Toch besloot Casper na de winterbreak gewoon weer deel te nemen aan de trainingen. Opgeven was voor hem geen optie.

We zagen hem op iedere keepersdag die we organiseerden, zelfs op de keeperskampen in 2017 en 2018 was hij steevast van de partij. Als er voor de keepersdagen nog even iets gehaald moest worden voor de lunch bij de Jumbo, dan deed hij dat nog even voordat de keepersdag begon. Zijn moeder hielp met broodjes smeren als het ook maar even mogelijk was. Casper kon zich ondertussen heerlijk uitleven op het veld en zich verder ontwikkelen tot een betere keeper. Want hij wilde gewoon de beste worden.

Casper Roelfsema

In 2018 vroeg hij zelfs of hij niet eens als trainer een dag stage mocht lopen. Dat leek hem wel wat, maar dan natuurlijk wel bij de “grote jongens”. Na zijn eigen training sloot hij dan aan bij een trainingsgroep en gaf de oudere keepers er van langs als ze in zijn ogen iets niet goed deden. Dat was mooi om te zien, ook voor de keepers waar hij “training aan gaf”. Leiderschap is belangrijk voor iedere keeper.

Dat hij zich ontwikkelde was wel duidelijk, eind september 2018 klopte dan ook FC Groningen aan de deur. Hij mocht naar de FC Groningen voetbalschool. Dat was dan ook een mooie beloning voor zijn inzet en vastberadenheid om een betere keeper te worden. Bij FC Groningen heeft hij zijn visitekaartje ook afgegeven de afgelopen maanden. Trots is Casper dan ook dat hij inmiddels te horen heeft gekregen dat hij volgend seizoen voor FC Groningen Onder 12 mag uitkomen! Ook de ouders van Casper zijn natuurlijk onderdeel van deze mooie stap, wekelijks maakten zij tenslotte de trip van Hoogezand – Sappemeer naar de trainingen van Keeping the Zero. 3,5 jaar nadat we hem leerden kennen, mag hij zich rekenen tot de besten van zijn leeftijd, Casper heeft een mooie leercurve laten zien.

Natuurlijk wenst de technische staf Casper vooral heel erg veel plezier bij FC Groningen.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.