De ontwikkeling van keepers van Stadspark, Buitenpost, FC Emmen en Be Quick wordt beloond.

Tijdens de training met de keepers van afgelopen weekend (vrijdag 8 en zondag 10 februari j.l.) was het weer genieten voor de keepers. De trainingen zijn na de winterbreak alweer in volle gang. Dit weekend staan alweer nieuwe trainingen op de agenda. En we hebben maandag 18 februari ook nog eens een Keepersdag.

Bij de trainingsgroepen van 17 uur op vrijdag 8 februari liet Simon de Greef (Stadspark) zien waarom hij keeper is. Hij wil erg graag leren. Als het even niet lukt, zet hij er juist een tandje extra bij. Net zolang tot het lukt, met de aanwijzingen van de trainer weet hij dan ook wel raad. Nadat we Simon al eerder op keepersdagen en onze keeperskampen zagen, besloot hij in september dat het tijd werd voor een structurele en goede aanpak om zich te kunnen ontwikkelen tot een betere keeper. Simon ging dan ook verdient met de wisselbokaal naar huis.

Simon de Greef, Stadspark

Bij de tweede trainingsgroepen van vrijdag 8 april was het de bij Be Quick 1887 keepende Quinten Wakker die de beker onder zijn arm mee naar huis kon nemen. Quinten toont steeds beter de bereidheid om te willen leren. Serieus trainend met af en toe een grap, want de boog kan niet altijd gespannen staan, maakt hij de stappen in de juiste richting. Het ontwikkelingsproces wordt mede gestimuleerd door zijn trainers, die overigens periodiek rouleren om zo het beste uit iedere keeper te kunnen halen. Sinds augustus 2016 zien we de boomlange Quinten wekelijks op het veld. Hij toont daarmee eens te meer aan dat beter worden een proces is. Je kunt vandaag goed zijn, morgen wil je weer beter worden. Dat gaat oneindig door. En Quinten neemt geen genoegen met goed. Hij wil de beste worden.

Quinten Wakker, Be Quick

Op de zondag ochtend is het ook altijd genieten, zowel op het veld als langs het veld voor de ouders. Wat gaan we vandaag weer doen? Zo is iedere training weer anders met een thema die we uit het huiswerk halen van de keepers. Zo maken we het persoonlijk en individueel. Tijdens de eerste trainingsgroepen laat Jonne Wijma (Buitenpost) er geen gras over groeien. Geconcentreerd doet hij wat er gevraagd wordt, natuurlijk praten we tijdens de trainingen ook veel over van alles en nog wat. Ook daarbij staat Jonne zijn mannetje. Jonne zien we wekelijks op de trainingen sinds augustus 2018, simpelweg omdat profkeeper wil worden bij Feyenoord. De werkethiek van Jonne is dan ook fantastisch, we gaan nog wel meer van Jonne horen. De beker nam hij zondag terecht mee naar huis.

Jonne Wijma, Buitenpost

De zondagochtend werd afgesloten met de laatste keepersgroepen. Ook daar werd weer hard gewerkt, en werden de keepers geprikkeld. Juist door die prikkels zijn ze ook in staat nieuwe stappen te maken. Bij de trainingen van Keeping the Zero is de omgeving overigens toch compleet anders dan bij je eigen club. Bij je eigen club kun je de beste zijn, bij de trainingen met andere keepers kan dat ineens heel anders zijn door een ander referentie kader. Het is mooi om te zien hoe de keepers daar verschillend mee om weten te gaan. Uiteindelijk was het Bas Runhart, spelend voor FC Emmen Onder 17, die de beker mee naar huis nam. Het verhaal van Bas is wel een mooie. In september 2014 was Bas als een van de eerste keepers bij de start van Keeping the Zero aanwezig. Toen speelde hij nog bij FC Lewenborg Onder 11. In 2016 maakt hij de overstap naar FC Emmen onder 15, waar hij inmiddels is doorgestroomd naar de Onder 17 van de Drentse profclub. Bas traint natuurlijk op zondag zelf nog steeds om nog beter te worden, en brengt ook de jongere keepers als trainer nog de kneepjes van het vak bij. Bas ging dan ook met de beker naar huis.

Bas Runhart, FC Emmen O17

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.