FC Groningen legt jeugdkeeper Alin Turksma van Hoogezand vast.

Alin Turksma, keeper van Hoogezand O11-1, speelt volgend seizoen voor FC Groningen O12.

Alin Turksma, Hoogezand
Alin Turksma, Hoogezand
In juni 2015 kwam de in 2006 geboren keeper zich melden bij het keepers talenten team van Keepersschool Groningen met een duidelijk doel. Beter worden. Iedere week een kleine stap zorgt voor een grotere stap iedere maand. Iedere training het maximale uit zichzelf proberen te halen. En soms gaat dat sneller, soms gaat dat wat minder snel. En dat is prima, inherent aan jeugdvoetbal. De focus om door te gaan met wat Alin het leukste leuk vind om te doen is overduidelijk aanwezig. Hoofdpijn, buikpijn, vakantie of wat dan ook, gewoon trainen. Nagenoeg geen enkele training gemist in de afgelopen (bijna) twee jaar. Alin is van november 2006, en daarmee een “late keeper”. Veelal worden jeugdkeepers bij profclubs aangenomen die zijn geboren in het eerste helft van het jaar, het zogenaamde geboortemaand effect.

Alin heeft zich een duidelijk doel gesteld, Sergio Padt opvolgen in de Euroborg. Zo heeft Sergio er een goede concurrent bij.

Deze stap heeft Alin compleet aan zichzelf te danken. Namens de technische staf van harte gefeliciteerd met deze stap, een mooie beloning voor de ontwikkeling van Alin. We zullen zijn verrichtingen natuurlijk volgen.

 

3 gedachtes over “FC Groningen legt jeugdkeeper Alin Turksma van Hoogezand vast.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.