Keepers worden beter bij de keeperstraining van Keeping the Zero

Je zult maar keeper zijn. Je bent het sluitstuk van het elftal denken mensen vaak. Dat is juist niet zo. Bij de keepers begint alles en eindigt ook alles. We hebben bewust rugnummer 1. Omdat we ook nummer 1 zijn. En nummer 1 willen blijven. De beste willen zijn. En steeds maar beter willen worden. Daarom leiden we al 9 jaar keepers op. En dat werpt zijn vruchten af. Ouders en trainers zien de keepers per week beter worden. Keeping the Zero begeleidt inmiddels ruim 160 keepers in hun ontwikkeling. Dat doen we met jeugdkeepers maar ook met senioren keepers. Dat doen we in Groningen en Assen.

De bekers die we iedere week uitreiken zijn als beloning voor talentontwikkeling en talenstimulering. Beter worden do je zelf. We helpen de keepers een klein beetje de juiste richting op. De in 2011 geboren Daniel Guikema pakte de eerste beker. Hij speelt bij Ezinge. Een klein dorp ten noorden van Groningen. Deze knaap is alweer een tijdje bij ons op de keeperstraining in Groningen. Rustig werkt hij aan zijn ontwikkeling. En dat doet hij stoïcijns. Maar zijn ontwikkeling gaat omhoog, zo gaat het stap voor stap. Eerst nog wat onwennig maar we zien hem momenteel zelfverzekerd in de goal staan. Ook dat is een mooie ontwikkeling.

Daniel Guikema

De tweede beker op vrijdag 18 november 2022 ging naar de in Gieterveen woonachtige Luna Spin (2008). Deze meid heeft een enorme ontwikkeling doorgemaakt sinds ze in 2018 bij ons kwam trainen. Ze is inmiddels vaste waarde in het Nederlands Team Onder 15 jaar! Luna is een tijdje geblesseerd geweest. En daar baalde ze flink van. Want trainen kon ze niet. Wedstrijden spelen evenmin. Haar club Helpman heeft haar dan ook enorm gemist. Langzaam is ze weer teruggekomen de afgelopen weken. Want ze wilde zo snel mogelijk haar oude niveau weer halen. En dan wil je wel eens te snel. We remmen haar wat af en doen er weer wat extra gas bij. Dat proces is ook mooi. We zijn voorzichtig met onze talenten. Ze is helemaal terug. Sterker nog, ze gaat de komende periode weer nieuwe stappen zetten.

Luna Spin

Op zondagen wordt er ook hard getraind. De in 2012 geboren Yelmer Zuiderveld is een van de talenten die we opleiden. Hij speelt bij VEV67 uit Leek. Yelmer is ook al gescout als keeper door FC Groningen. Samen met twee andere talenten die bij ons trainen. Dat zijn Tom Bakker en Collin van der Wal (beiden 2012). Keepers opleiden is dan ook echt tof. Of je nu 7 bent of 30, we kunnen de keepers altijd iets leren en bijbrengen. Yelmer zagen we voor het eerst tijdens het keeperskamp in de zomervakantie. Hij is helemaal bevangen door het keepers virus. Mooi dat we ook Yelmer mogen opleiden en ontwikkelen.

Yelmer Zuiderveld

De tweede beker op zondag 20 november ging naar de bij Schoonebeek spelende (SWBN) Kjelld Temmen. Deze in 2006 geboren knaap laat zich steeds meer en beter zien. Nog rustig buiten het veld, in het veld zien we een enorme gedaanteverwisseling. Aan zijn brutaliteit werken we samen hard. Los van zijn keepershandelingen die we ook wekelijks aanpakken, is er oog voor alles. Compleet worden als keeper is wat we graag willen.

Kjell Temmen

Op dinsdagen trainen we in Assen. Dat doen we onder de naam Keepersschool Drenthe Keeping the Zero, De in 2014 geboren Remy Selles pakte de beker. Hij speelt bij Achilles. Zijn snelheid wordt steeds en keepers handelingen worden steeds beter. Dat geldt overigens voor alle keepers van de jongste trainingsgroepen. De opkomst is onverminderd groot. Het plezier spat er van af en de keepers hebben steeds beter door wat er nodig is om beter te kunnen worden. Zo ontstaan ook vrienden.

Remy Selles

Bij de tweede trainingsgroep in Assen op 22 november was het de bij LTC spelende Damyan Ensing die de beker mee naar huis kon nemen. Deze in 2009 geboren keeper is serieus bezig met beter worden. Hij neemt alles op als een spons. Steeds beter heeft hij door dat als je rustig in de goal staat je meer ballen pakt. Baas over de situatie worden. Dat is wat we willen creëren. En door goed te trainen ga je herkennen wat je het beste kunt doen in iedere situatie.

De volgende trainingen:

  • Vrijdag 25 november Groningen
  • Zondag 27 november Groningen
  • Dinsdag 29 november Assen
  • Woensdag 30 november keepersclinic GVAV Rapiditas
Damyan Ensing

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.