Keepers trainen er op los in Groningen en Assen

Sinds 2014 leiden we keepers op in Groningen. Sinds september doen we dat ook in Assen. Zo leiden we inmiddels iedere week ruim 160 keepers op. Dat doen we natuurlijk met een heldere visie. De keepers slaan geen training over. Kunnen ze een keer niet op vrijdag, zondag of dinsdag? Dan is er altijd de mogelijkheid om op een andere dag te trainen. Zo zijn we flexibel voor alle keepers.

De bekers zijn altijd gewild. Een mooie stimulans voor de ontwikkeling van iedere keeper. Op vrijdag 11 november werd er door de jongste groepen niet getraind ivm Sint Maarten. De beker ging bij de tweede trainingsgroep naar de in 2009 geboren Felix Bakker. Deze man groeit enorm. Niet alleen in de lengte, want hij is boomlang. Zijn keeperskwaliteiten worden ook steeds maar beter. En dat is waar we voor zijn. Keepers beter maken. Felix speelt bij HFC 15 uit Hoogkerk.

De eerste beker op zondag 13 november ging naar de in Ten Boer woonachtige Samuel Uit Oude Groeneveld. De naam is alleen al om te smullen. Hij speelt bij Omlandia. Samuel houdt van een dolletje. Dat is voor ons net zo belangrijk. Als het dan serieus moet dan verlangen we dat ook van de keepers. De balans die Samuel daar inmiddels in heeft gevonden is bewonderenswaardig. Zijn keepershandelingen zijn mooi en gestroomlijnt. Technisch is hij steeds beter in staat het juiste te doen. Daarbij zijn de keuzes die hij maakt steeds meer vanuit nature.

De tweede beker op zondag 13 november ging naar de in 2008 geboren Iris van der Veen. Normaal traint ze in Assen. Maar als het even niet goed uitkomt op dinsdag dan traint ze gewoon in Groningen. Ze speelt bij Leo in Loon. Sinds ze met het keeperskamp mee heeft gedaan in de zomer werd ze nog enthousiaster over het keepen dan ze al was. In de korte periode dat ze met ons traint zien we al vooruitgang. En dat voelt ze zelf ook. Mooi im dat zo te zien.

Op dinsdag trainen we ook in Assen. De eerste trainingsgroep heeft inmiddels ook een beker. De tweede beker is in aantocht voor de tweede trainingsgroep. De bij Achilles 1894 keepende Dani Resokario pakte de beker met overtuiging. Trots ging hij dan ook naar huis met de beker onder zijn arm. De komende tijd wordt in Assen ook volop getraind om beter te worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.