Twee talentvolle meiden naar KNVB selecties

Keepers proberen altijd de ZERO te houden. Iedere wedstrijd maar ook iedere training. Dat dat niet direct goed gaat is logisch. We trainen op alle voorkomende situaties. En dan ontstaat er iets. De keepers gaan herkennen in wedstrijden wat ze in de trainen hebben geleerd. Zo weten ze precies hoe ze moeten handelen op ieder moment.

Keepen is natuurlijk ook voor meiden. Ze zijn dan ook niet bang voor de bal. Integendeel. De ontwikkeling van de meiden blijft niet onopgemerkt. Zo zijn Mare Bentum (2011) en Marit Koning (2010) uitgenodigd door de KNVB voor een aantal selectietrainingen. Dit is voor de KNVB Onder 12 en de KNVB Onder 13 jaar. Dat is een hele knappe prestatie. Dat betekent dat ze bij de beste keepers in Noord Nederland behoren in de leeftijdscategorie. Marit traint zelfs al bij de FC Groningen meiden. Dit seizoen is FC Groningen met trainingsgroepen voor meiden begonnen. Overigens trainen Megan Brugge en Luna Spin (beiden 2008) ook bij FC Groningen.

We wensen Mare en Marit vooral heel erg veel plezier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.