Eerst zelfinzicht en pas dan het proces van ontwikkeling als keeper

Iedere week staan we met 140 keepers op het veld. Verspreid over de vrijdag en de zondag. Zo leiden we de keepers op met een heldere visie en hebben we 19 goede keepers coaches. Samen beter worden. Dat is wat we doen. De ontwikkeling van de keepers laten we nl ook zelf bij de keepers. Ze moeten zelf willen en weten waar ze aan moeten werken. Zelfinzicht is daarbij essentieel. Als je zelf niet snapt wat je zou moeten verbeteren maar je gaat verschuilen achter kleine dingen die er minder toe doen om je ontwikkeling te versnellen wordt het lastig. Samen maken we de stappen die nodig zijn om het ontwikkelingsproces van iedere keeper in goede banen te leiden.

Op zondag 13 februari was het weer dolle pret op het veld. De zon scheen deze keer nadat een week eerder zwemvliezen nodig waren. Bay Zeeman (HS88), uit Hoogezand, nam de beker trots mee naar huis. Dit is ook weer een mooi voorbeeld hoe beter worden werkt. Geboren in 2011, zien we hem inmiddels een jaar. Gewoon, omdat hij keepen tof vindt en zich graag wilde verbeteren. In de afgelopen maanden heeft Bay dan ook echt een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Stoicijns werkt hij aan zijn eigen proces. Dat begeleiden we natuurlijk goed. Zo rouleren de trainers ook om dat proces van beter worden te versneller. En als je dan na een paar weken hem weer in je groep hebt zie je het verschil pas echt. Enorm trots zijn we op hem. Bay pakte de beker dan ook terecht.

Bay Zeeman

De tweede beker ging naar de in 2007 geboren Nikia van Middendorp. En man, dat is er ook weer eentje hoor. We zagen haar voor het eerst op een keepersdag in 2018. Woonachtig in het Drentse Odoorn maakt ze iedere week een behoorlijke reis. Maar dat heeft ze er voor over. Na die keepersdag in 2018 is ze niet meer weggeweest. We hebben haar in alle rust zien groeien. Stap voor stap. Inmiddels weet ze heel erg goed wat ze aan het doen is. Deze meid heeft een enorme progressie gemaakt. Als keeper maar ook als mens. Die ontwikkeling gaat altijd samen. Zo groeit haar leiderschap, en dat is wat we ook graag zien. Ze trekt zich op aan het niveau van anderen, maar kan ook andere een stap harder laten lopen. Ook dat is een mooie kwaliteit.

De volgende trainingen zijn op zondag 20 februari.

Nikia van Middendorp

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.