Keeperstraining vergt veel voorbereiding

De 130 keepers die we iedere week opleiden komen uit alle windhoeken van de drie noordelijke provincies. Uit Groningen, Drenthe en Friesland reizen ze iedere week naar Sportpark Corpus den Hoorn, het compleet waar ook FC Groningen traint.

Een training met keepers is altijd weer anders. Simpelweg omdat het gaat om ontwikkelen. Geen rare spelletjes maar serieus en hard aan het werk. Het huiswerk wat de keepers maken is daarbij een goede leidraad. Het vergt veel voorbereiding om van iedere keeper een persoonlijk ontwikkelingsprofiel te maken en dat te koppelen aan de trainingen. Dat doen we met passie en plezier.

Op vrijdag 5 november stonden we natuurlijk weer met passie op het veld. De keepers gingen gretig mee in ons enthousiasme. De opleidingsmethodiek van AJAX spreekt de keepers sowieso aan. De beker voor talentontwikkeling en talentstiumulering ging naar de in 2008 geboren Feline Groenwold. Ze speelt haar wedstrijden bij Lycurgus. Ze is er nog niet zo lang, maar haar ontwikkeling gaat in een hoog tempo. Op alle facetten maakt ze enorme stappen voorwaarts, zo zie je wat er gebeurd als er persoonlijke aandacht met een helder plan is. De trots straalt ook van de foto af.

Feline Groenwold

Bij de tweede trainingsgroepen was het Sam Schouwenaars die de beker mee naar huis kon nemen. hij speelt overigens ook bij Lycurgus. Sam, geboren in 2006, We zijn begonnen in 2014 met het opleiden van keepers in Groningen. Sam was er als de kippen bij en sloot in 2015 aan. Inmiddels is hij er dus al 6 jaar. En dan gebeuren er mooie dingen. We bouwen aan hechte relaties. En vriendschappen. En daarnaast maken we de keepers ook nog eens beter. Dat er dan eens een bal belandt op een plek die je als jongen liever niet hebt nemen we allemaal voor lief. We werken hard, schieten hard en trainen wedstrijdecht. Op Sam kunnen we enorm trots zijn. Wat een grote en goede keeper is het inmiddels geworden. Gekoppeld aan plezier tijdens de trainingen gaan we gewoon door met nog beter worden.

De volgende trainingen:

  • Zondag 7 november
  • Vrijdag 12 november
  • Zondag 14 november
Sam Schouwenaars

Een gedachte over “Keeperstraining vergt veel voorbereiding

  1. Wat een mooie tak van sport!
    Als oma van Feline ben ik reuze trots op mijn kleindochter, met zo’n kanjer van een beker!
    Dank aan alle professionals, die hierbij betrokken zijn… en Feline: hou die bal uit het doel!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.