Keeperstraining om het beste uit jezelf te halen

Tijdens de trainingen doe je altijd je best. Beter worden is wat je als keeper wilt. Beslissend zijn in wedstrijden is waar we het als keepers voor doen. Dat gevoel is onbeschrijflijk. De keepers die we opleiden komen vanuit alle windhoeken naar Groningen. Zo trainen ze met keepers waar ze zich aan op kunnen trekken. Of, en dat is ook het geval, ze helpen andere keepers om beter te kunnen worden.

De 4 bekers die we hebben bij iedere trainingsgroep zijn als stimulans en beloning voor de ontwikkeling van de keepers. In het weekend van 8 en 10 oktober j.l. gingen er 2 bekers naar keepers van vv Annen, 1 naar Be Quick 1887 en 1 naar Marum.

De eerste beker bij de trainingsgroepen van vrijdag 8 oktober ging naar de bij Annen keepende Mare Bentum. Deze meid kan er ook wat van hoor. Nadat ze eerder bij FC Groningen trainen als een profkeeper had gevolgd wilde ze nu wel eens echt opgeleid worden. Zo gezegd zo gedaan. Zo zien we haar sinds april van dit jaar iedere vrijdag. Deze in 2011 geboren keepster is al groot en dat is een voordeel als keeper. Zo is ze in staat haar talent verder te ontwikkelen en gebruik te maken van haar lengte. Als keeper komt dat altijd goed van pas. Mare heeft haar plek gevonden en is op het juiste adres. Het plezier spat er ook nog eens van af.

Mare Bentum

Bij de tweede trainingsgroepen op vrijdag 8 oktober was het de bij Marum keepende Milan Aalders die de beker mee naar huis kon nemen. De talentvolle Milan zien we al bijna twee jaar iedere vrijdag. Zo traint hij met keepers die ouder zijn, en dan ontstaan er vriendschappen. En ze maken elkaar beter. Ook dat is mooi om te zien. Plezier en ontwikkeling gaan dan mooi samen. Met hem is het altijd leuk op het veld. Daarnaast is hij te vinden bij de keeperskampen. Ook dat is altijd met veel plezier. De foto spreekt boekdelen.

Milan Aalders

Op zondag 10 oktober ging de eerste beker met Daan van Osnabrugge mee naar huis. Daan speelt bij Be Quick 1887. Deze in 2009 uit de kluiten gewassen knaap zien we al ruim een jaar iedere zondag. De stappen die hij heeft gemaakt zijn echt enorm. Toen hij kwam was het nog een ruwe diamant. Inmiddels is zijn ontwikkeling zo hard gegaan dat er nagenoeg geen bal meer ingaat. En dat doet hij allemaal zelf. Wij zijn een hulpmiddel. Niet meer dan dat.

Daan van Osnabrugge

Bij de laatste trainingsgroepen op zondag 10 oktober was het de bij Annen keepende Rob Mulder die de beker mee naar huis nam. Rob speelt net als Mare bij Annen. Rob, geboren in 2007, is uit het juiste hout gesneden. Net als zijn clubgenoot Jort Beuker traint hij iedere zondag. Samen het beste uit zichzelf halen. Daarbij gaan ze hard in hun ontwikkeling. Rob doet zijn uiterste best en weet dat hij meer moet doen dan hij heeft gedaan om ook echt beter te kunnen worden. We zijn hem nog niet zo lang, maar hij laat zien dat hij erg graag wil. Dat is de basis, de intrinsieke motivatie.

De volgende trainingen:

  • Vrijdag 15 oktober
  • Zondag 17 oktober
  • Keeperskamp 19 en 20 oktober
Rob Mulder

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.