Iedere week volle bak tijdens de keeperstraining in Groningen

Wat een plezier. Iedere vrijdag en zondag op het veld op Sportpark Corpus den Hoorn in Groningen. De trainingsdagen van Keeping the Zero waar keepers worden opgeleid. Vanuit de drie noordelijke provincies zien we wekelijks 130 keepers op het veld.

Tijdens de eerste trainingsgroepen van vrijdag 1 oktober j.l. was het de in Heerenveen wonende Yelka Stallmann die de beker mee naar Friesland kon nemen. Yelka is een keeper van het zuiverste soort. Geboren in 2009 is ze enorm gedreven. Ze speelt bij Heerenveense Boys. Naast dat ze een enorme drive heeft, houdt van grappen en plezier maken tijdens de trainingen, laat ze ook nog eens zien dat ze alles snel oppikt. Haar leercurve gaat mooi omhoog. Zo gaat het met keepers die graag willen. Gekoppeld aan de juiste oefenstof maakt ze de stappen die ze wil maken. Dat ze bij de KNVB Noord selectie meedoet is dan ook niet meer dan logisch.

Yelka Stallmann

Bij de tweede trainingsgroepen van 1 oktober j.l. viel de regen met bakken tegelijk uit de hemel. Echter, de pret was er niet minder om. Met plezier stonden de keepers op het veld. Met maar 1 doel. BETER WORDEN! En dat lukt, als je doet wat je moet doen en serieus en hard werkt. Zo is het ook met de in 2006 geboren Maarten Doedens. Deze “stadje” speelt bij FC Lewenborg. Met een goed postuur heb je al een voordeel. Maar dat Maarten wat kan hadden we al snel gezien. Hij moppert niet, maar doet waarvoor hij komt. En dat is simpelweg alles er aan doen om in het weekend zoveel mogelijk de ZERO te kunnen houden.

Maarten Doedens

Op zondag 3 oktober was de regen geen spelbreker, maar juist een genot. Wat een plezier hadden we met elkaar. Het is nagenoeg niet droog geweest. Maar, dat vinden we juist heerlijk. Je kunt lekker glijden op het veld en de bal glipt ook mooi door. Dat soort dingen gebeuren ook tijdens wedstrijden. De beker ging mee naar de bij Wildervank spelende Dylan Hulshof. Ruim voor de training staat hij al op het veld met een grote smile. Het maken van de foto en de grote beker maakten nog best wat indruk op hem. Zijn plezier is onverdroten groot. Deze in 2011 geboren knaap zien we nog veel verder komen.

Dylan Hulshof

Bij de laatste trainingen op zondag 3 oktober j.l. was het de bij GVAV spelende Mark Woortmeijer die de bokaal mee naar zijn woonplaats Leek kon nemen. De in 2008n geboren Mark wil nog wel eens iets te snel. En alles tegelijk. Hij snapt ook dat niet altijd alles lukt. En hij heeft ook door dat ontwikkelen tijd kost. Ook al ben je al goed. Beter worden kan altijd. Je optrekken aan de keepers waar je me traint. Je kennis overbrengen op andere keepers, ook dat is ontwikkelen. Leiderschap is tenslotte net zo belangrijk. De drive van Mark is om te prijzen. Geen training slaat hij over. Dat de beker in klemvast in Mark zijn handen is gekomen is een logisch gevolg van zijn passie en energie die hij op het veld legt.

De volgende trainingen:

  • Vrijdag 8 oktober
  • Zondag 10 oktober
Mark Woortmeijer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.