Als keeper heb je passie en zo word je beter

Het is altijd dolle pret op het veld. Maar tegelijkertijd is het bloedserieus. Het thema van de training bespreken we iedere week. Waarom we iets doen en wat je ermee kunt bereiken. Tenslotte bepalen de keepers zelf waarop ze trainen. Als ze hun huiswerk tenminste maken. Pas dan ben je echt serieus bezig.

Bij de eerste trainingsgroepen op vrijdag 24 september was het de bij HS88 spelende Dylano Jager die de beker in ontvangst kon nemen. Hij maakt trouw zijn huiswerk iedere week, let goed op en wil ook echt beter worden. Dat de uitvoering nog niet altijd goed is doet er nog niet toe. Hij is nog piepjong, geboren in 2011. Hij doet z’n best en heeft enorm veel plezier. Dat is de basis. Hij pakt steeds meer ballen en hij wordt ook nog eens steeds sneller.

Dylano Jager

Bij de tweede trainingsgroepen op vrijdag was het de bij Nieuw Buinen spelende Nick Potze die de beker mee naar huis nam in Musselkanaal. Deze in 2005 geboren keeper zien we al ruim 4 jaar iedere vrijdag. En sinds die tijd is het hard gegaan met Nick. Beter en beter geworden. Zo staat er inmiddels een grote man in de goal die met brutaliteit de ballen uit zijn doel weet te ranselen. Daarbij eist hij ook steeds meer van zichzelf. Natuurlijk prikkelen we hem ook, omdat het niet altijd 100% uit jezelf kan komen. Maar we zijn trots op Nick, trots op zijn ontwikkeling. En daarnaast slaat Nick nooit een training over.

Nick Potze

Op zondag 26 september was het de zon die weer uitbundig scheen over het veld. Dat de beker bij de bij Glimmen spelende Gijs Brinkman terechtkwam is een mooie opsteker voor hem. Deze in Noordlaren woonachtige Gijs zien we nog niet zo heel erg lang, toch laat hij nu al zine dat hij uit het juiste keepershout is gesneden. Nog wat bedeesd, maar dat halen we er wel uit. Dat turnen we om naar keepen met lef en bravoure. Mooi is het dat zijn maatje Emil Pfeiffer ook bij ons traint. Zo duwen ze elkaar binnen de club ook nog eens naar een hoger niveau.

Gijs Brinkman

Bij de laatste trainingsgroepen van zondag 26 september ging de bij Velocitas keepende Daan Kooistra er met de beker vandoor. Zo bleef de laatste beker in de stad! Daan, geboren in 2006, zien we al beste een hele tijd. Al ruim 6 jaar. Zo is hij niet meer weg te denken uit het talenten team. Daan is een enorm leergierige vent die veel van zichzelf eist. Dat mag soms wel iets minder. Want niets hoeft gelijk perfect. Oefenen en het komt vanzelf. De passie die hij aan de dag legt voor het keepersvak is dan ook enorm. Alle ballen kunnen en willen pakken. Dat is wat hij wil en doet. Trots zijn we op zijn metamorfose in al deze jaren.

De volgende trainingen zijn:

  • Vrijdag 1 oktober
  • Zondag 3 oktober
  • Vrijdag 8 oktober
  • Zondag 10 oktober
  • Vrijdag 15 oktober
  • Zondag 17 oktober
  • KEEPERSKAMP 2 dagen 20 en 21 oktober
  • Keeperstalentendag zondag 24 oktober

Daan Kooistra

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.