Een betere keeper worden op zondag tijdens de keeperstrainingen in Groningen

Tja, zeg het maaar. Wat doe je als je keeper bent en echt beter wilt worden. Bij je club is het vaak lastig, daar ben je misschien al de beste. Of juist niet, maar wil je de beste worden. Gewoon een betere keeper worden. En dan heb je hulp nodig. En heel veel aandacht. En juist dat geven we de keepers die onze keepersopleiding in Groningen volgen. Dat doen we op vrijdag en zondag met 130 keepers. Natuurlijk jongens en meiden. Zo geven we de keepers de prikkels die ze nodig hebben. Door te trainen met andere keepers talenten wordt er meer van ze gevraagd. En we zeuren, dat klopt. Over details. Maar we hebben ook een bak plezier. En dat is net zo belangrijk als beter worden als keeper.

Op de zondagtraining van 12 september was het weer dolle pret. Nu de wedstrijden weer zijn begonnen is het maken van huiswerk weer verplicht om in aanmerking te kunnen komen voor de wisselbokaal. En ja, dat is even wennen. Maar Mart Wijma doet het iedere week trouw, en dat zien we graag. Mart, geboren in 2010, speelt bij Haulerwijk. Zijn ontwikkeling gaat hard omhoog, dat groeien in lengte komt nog wel. Al zine we hem wel groter worden. In een grote goal is dat nog best lastig met hoge ballen. Maar zijn voetenwerk is om van te smullen, want hij is pijlsnel. Dat mart de beker kort geleden ook won doet er niet toe. Als je je huiswerk maakt en je traint hard kun je de bokaal iedere week wel winnen. En aan het einde van het seizoen mag iemand hem zelfs houden als beloning voor zijn ontwikkeling.

Mart Wijma

Bij de tweede keepersgroepen was het de in 2008 geboren Sandor Schoppen die de beker mee naar huis kon nemen. Sandor woont in Westereen (Friesland) en speelt bij Be Quick Dokkum. Zo reist hij iedere zondag 40 km om zich bij ons te kunnen ontwikkelen. Want dat hij beter wil worden is wel duidelijk. Een training overslaan is er dan ook echt niet bij. En dat zijn ontwikkeling hard gaat is helder, hij traint met keepers die ouder zijn en houdt zich echt heel erg goed staande. En zo hoort het, als je aan extra prikkels toekent dan geven we die. Want we halen het beste uit alle keepers.

De volgende trainingen zijn op vrijdag 17 en zondag 19 september a.s.

Sandor Schoppen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.