Trainingen met keepers bol van fanatisme

Fanatiek. Dat is het het juiste woord. Want dat zijn de keepers. Iedere week met fanatisme staan ze op en gaan ze op zondag naar de trainingen. Of op de vrijdag, want dan ontwikkelen we ook keepers. Het is altijd een feestje. Het plezier spat er af. Zowel bij de keepers als de trainers. Voor ons is het daarom enorm jammer dat er nog steeds geen ouders langs de lijn mogen. Tijd voor een dolletje met de ouders is er ook altijd. Het is altijd gezellig, de koffie en de koekjes missen we des te meer.

Bij de eerste trainingsgroepen op zondag 6 juni 2021 was het de bij Haulerwijk spelende Wessel Renkema die de beker mee naar huis kon nemen. De in 2011 geboren Wessel is me er overigens eentje. Het is altijd dolle pret met hem. Er ontstaat in korte tijd een band met alle keepers. Als je er dan jaren bent ontstaan er mooie vriendschappen. Wessel zien we al 3 jaar iedere zondag. Genieten als je met hem traint. Voor veters strikken vragen we wat lekkers. Dus zagen we Wessel een keer met een McFlurry op de vroege zondagochtend. Of met een chocoladereep. En daar begint de pret. De voorpret. Maar op het veld, tussen de lijnen, zijn we serieus. En juist daar maakt Wessel stappen die we graag zien. Beter worden is dan ook zijn motto. Aan Wessel zijn plek in het team komt niemand. Punt uit. Op de foto staat hij samen met zijn vriend en clubgenoot Mart Wijma.

Wessel Renkema

Bij de tweede trainingsgroepen op zondag 6 juni was het de bij ACV uit Assen spelende Evan van der Duin die de beker mee naar huis nam. Dit is ook een van die knapen waar we altijd mee lachen. Maar ook bloedserieus als het nodig is. Evan zien we al ruim drie jaar iedere zondag. Samen met zijn vrienden overigens. Want dat is ook hoe het gaat. Jongens komen samen op de trainingen, en er ontstaan vriendschappen. Dat deze man de beker wint is dan ook niet meer dan logisch. Hij werkt altijd hard, en met een lach op zijn gezicht. Want je ziet hem genieten.

De volgende trainingen zijn op vrijdag 11 en zondag 13 juni a.s.

Evan van der Duin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.