Keepers strijden voor iedere bal

Iedere week naar Groningen om beter te worden. Vraag aan een van de keepers of het een opgaaf is. Het antwoord is eenduidig nee. Ze hebben plezier voor twee en werken hard aan hun ontwikkeling. Beter worden is het devies. Met veel passie en strijd doen ze er dan ook alles aan om iedere bal te pareren. Gewoon alle ballen uit het doel ranselen. We helpen ze daar natuurlijk bij. Zo zie je de keepers beter worden en groeit het zelfvertrouwen in eigen kunnen. Ook het zelfvertrouwen als mens groeit daardoor.

In het weekend van 9 tot en met 11 April wonnen keepers van VEV67, Be Quick 1887, Lycurgus en Westerwolde / Veelerveen de bekers.

Tijdens de vrijdagtraining van 9 april j.l. spatte het plezier er ook weer vanaf. Bij de eerste keepersgroepen was het Roy Bergsma die de beker mee naar huis nam. Roy, geboren in 2008, speelt bij VEV67 uit Leek. We zagen hem voor het eerst tijdens een proeftraining in november van 2020, dezelfde dag volgde zijn aanmelding. Hij zocht simpelweg meer uitdaging om beter te kunnen worden. Je op kunnen trekken aan anderen is sowieso goed. En zo zien we hem iedere vrijdag. We zagen bij de eerste keer al zijn gedrevenheid. Met zelfvertrouwen staat hij zijn mannetje, het pakken van ballen gaat ook steeds beter.

Roy Bergsma

Bij de tweede keepersgroepen was het de bij Be Quick 1887 keepende Marnix Clermonts die de beker mee naar huis nam. We passen de omgeving van de keepers altijd aan zodat er voldoende prikkels zijn om beter te kunnen worden. Zo traint de in 2008 geboren Marnix vervroegd mee met de volgende groepen. En dat is alleen maar goed voor hem. Dan moet je nog harder werken. Beter opletten om zo het maximale uit jezelf te kunnen halen. We zijn daarin ook duidelijk. Je bepaald zelf met wie je traint en op welke tijd je traint. Zijn ontwikkeling gaat nog verder, we gaan zijn kwaliteiten verder prikkelen zodat hij nog beter gaat worden.

Marnix Clermonts

Op zondag 11 april j.l. was het plezier ook weer groot. Bij de eerste keepesgroepen ging de beker naar de in 2013 geboren Bjarne Smeets. Bjarne speelt bij Lycurgus. Man wat is het toch mooi om met keepers te mogen werken. Deze knaap kan er al wat van. Toen we hem de eerste keer zagen waren we lichtelijk verbaasd over zijn kwaliteiten. Met zijn 7 jaar laat hij al zien dat hij op twee kanten kan vallen en dan ook nog eens de bal kan vasthouden. Prachtig om de motivatie van Bjarne te zien. Plezier staat voorop. Dat het dan soms een beetje spannend is hoort erbij. Dan is de vader gewoon even onderdeel van het begeleidingsteam zodat er extra steun is op het veld. Dit gaat er wel eentje worden.

Bjarne Smeets

Bij de laatste trainingsgroepen in het weekend van 9 tot en met 11 april was het de bij Westerwolde / Veelerveen dames 1 keepende Manon van der Laan die de beker mee naar huis kon nemen. Manon zien we al een tijd. Sinds 2016 is ze al onderdeel van het keepers talenten team. Ze heeft al mooie dingen bereikt de afgelopen jaren. KNVB selecties, spelend bij het Duitse Meppen en zelfs bij de laatste 6 van het Nederlands Team onder de 15 jaar. Manon verdient een groot compliment. Een een warm hart onder de riem. Zonder uit te wijden is het enorm knap hoe Manon zich staande weet te houden. We zijn trots op haar!

De volgende trainingen zijn op vrijdag 16 april en zondag 18 april.

Manon van der Laan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.