Beter worden tijdens keeperstrainingen op vrijdag en zondag in Groningen

Wat een feestje hoort te zijn is iedere keer weer een feestje. Op vrijdag en zondag staan 140 keepers op het veld op Sportpark Corpus den Hoorn in Groningen. Niet om zomaar even te trainen. Met een duidelijke visie worden de keepers opgeleid bij Keeping the Zero. De ondergrens ligt op 7 jaar, de oudste keeper die zich ontwikkeld tot een betere keeper is 24 jaar.

Tijdens de trainingen van vrijdag 5 maart j.l. was het plezier weer groot. De keepers worden dan ook gestimuleerd in hun ontwikkeling. Zo is er iedere week de beker als stimulans voor talentontwikkeling. Bij de eerste keepersgroepen ging de in 2008 geboren Megan Brugge met deze bokaal naar huis. Megan speelt bij GVAV uit de stad Groningen, en is een van de vele talenten die bij de KNVB selectie zit. Dit is er wel eentje. Niet op haar mondje gevallen en dat is alleen maar goed. Hard werkend, en steeds gaat het beter. Ze kan steeds beter inschatten wat ze moet doen. Megan wordt dan ook steeds alerter. Dat ze deze beker wint zegt genoeg over haar drive en doorzettingsvermogen. Het plezier spat er ook nog eens af.

Megan Brugge

Bij de tweede trainingsgroepen was het de in 2004 geboren Renzi Mennes die laat zien waarvoor hij traint. Hij traint om beter te worden. Iedere keer weer. Zo zien we Renzi, spelend bij Eenrum, al ruim 4 jaar iedere vrijdag op Corpus den Hoorn in Groningen. In deze jaren hebben we hem zien groeien en is het inmiddels een grote kerel geworden. Niets weerhoudt hem er dan ook van om nog beter te worden. Zijn ontwikkeling gaat gestaag, en zo krijgt hij de prikkels die hij nodig heeft. Dan ontstaat vanzelf de volgende trede in zijn proces van beter worden.

De volgende trainingen zijn op vrijdag 12 maart en zondag 14 maart a.s.

Renzi Mennes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.