Laatste vrijdagtrainingen voor de winterbreak

De laatste vrijdagtrainingen voor de winterbreak waren op 4 december j.l. Natuurlijk werd er weer scherp en fanatiek aan de ontwikkeling van de keepers gewerkt. Gewoon keepers opleiden en hard trainen. Dat is wat we altijd doen. Week in week uit. Jaar in jaar uit. Inmiddels doen we dat al 6,5 jaar.

Bij de jongste keepers was het weer dringen op het veld. Iedereen zette dan ook zijn beste beentje voort. Uiteindelijk ging de bij Be Quick 1887 keepende Daan van Osnabrugge er met de beker vandoor. Wat was hij trots. Het was tenslotte de laatste training voor de winterbreak. Dat betekent dat hij de beker kan houden tot de eerstvolgende training in 2021.

Dit is er ook eentje hoor. Tijdens het keeperskamp deze zomer kwam hij samen met zijn vriend Florian van der Haar iedere dag met plezier naar het kamp. Gewoon lol maken en beter worden. Dat vonden ze samen zo leuk dat we ze sindsdien iedere week op Corpus zien om zich te kunnen ontwikkelen. De in 2009 geboren Daan zien we dus sinds augustus van dit jaar iedere week samen met de andere talenten. En wat een progressie laat hij zien. Mooie stappen zet hij die we ook graag zien. Zo zie je dat als je beter wilt worden dat ook echt mogelijk is. Steeds beter weet hij wat hij moet doen. Met een grote lach zie je hem genieten als hij een bal kapt die hij eerst nog niet kon pakken. Dat is ontwikkelen op zijn best.

Daan van Osnabrugge

Bij de oudere groepen was het de bij Nieuw Buinen keepende Nick Potze die de beker mee naar huis kon nemen. Nick, geboren in 2005, zien we al sinds februari 2017. De progressie die hij maakt is niet meer dan logisch. Een gevolg van week in week uit, jaar in jaar uit, de keepersopleiding te volgen. Toen hij in 2017 was het nog een kleine rustige keeper. Inmiddels is hij op alle vlakken enorm gegroeid. Groei in persoonlijkheid, keeperskwaliteit, brutaliteit en lengte. We zijn enorm trots op de passie en plezier die Nick iedere week op het veld laat zien.

De volgende trainingen na de winterbreak zijn op vrijdag 5 en zondag 7 februari a.s.

Nick Potze

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.