Keeperstalenten worden ontwikkeld in Groningen

In september 2014 begonnen we met onze keepersopleiding in Groningen op Sportpark Corpus den Hoorn. Inmiddels zijn we 6,5 jaar verder en zijn er mooie dingen gebeurd. Veel keepers hebben de overstap een betaald voetbalclub kunnen maken (Heerenveen, Cambuur, PEC Zwolle, Emmen en FC Groningen), heeft Sven van den Berg zelfs het Nederlands jeudelftal gehaald in zijn leeftijd, hebben Ilse van Rheenen, Manon van der Laan en Lois Wieringa dezelfde weg bewandeld bij de Oranje leeuwinnen onder 15 jaar, zijn veel keepers opgenomen in KNVB selecties bij zowel de jongens als de meiden en hebben we een bak plezier van heb ik jou daar. Alle keepers die we op hebben geleid en nog steeds opleiden ontwikkelen zich. Dat is waar we het voor doen. Beter worden vanuit een duidelijke en heldere filosofie. Dat we daarnaast met Ajax kunnen en mogen samenwerken is alleen maar goed voor het algemeen niveau van de keepers en keepsters.

Quinten Matulessy

Bij de trainingen van vrijdag 27 november was het ook weer smullen geblazen met een mooi thema. De beker ging naar de bij HFC 15 uit Groningen keepende Quinten Matulessy. Deze in 2008 geboren keeper heeft al een uitstekende lengte, is enorm gedreven en doet er alles aan beter te worden. We zien hem sinds mei van dit jaar. De ontwikkeling die hij doormaakt is niet alleen mooi maar ook knap. We gaan komend jaar nog wel meer van hem zien en horen.

Baukelien Geertsema

Bij de tweede trainingsgroepen op vrijdag 27 november ging de beker met Baukelien Geertsema mee naar Aduard. Deze 18 jarige keepster speelt haar wedstrijden bij Zuidhorn. We zien haar inmiddels een jaar, en wat een passie spat er bij haar af. Gedreven tot op het bot. Ze wil simpelweg haar keepersskills verbeteren zoals ze zelf zegt. Bij de club wordt er niet zoveel gedaan met de keepers, je hangt er wat bij. Als je dan wat wilt ga je op zoek en zo komt ze wekelijks naar Groningen. Als ze een keer op vrijdag niet kan traint ze op de zondag. Zo hoort het ook als je beter wilt worden. Iedere mogelijkheid grijp je aan.

Leonie Terpstra

Bij de zondag trainingen van 29 november ging de beker mee naar Grootegast. Dit keer was het de in 2008 geboren Leonie Terpstra die de beker trots en met een grote glimlach in ontvangst nam. Inmiddels zien we haar al 2,5 jaar iedere zondag tussen de andere talenten. Deze meid kan er wat van hoor. Ze let op, luistert goed, is voor de duvel niet bang en past toe wat ze hoort, ziet en krijgt aangereikt. Beter worden is een proces, ook dat laat Leonie zien. Toen ze binnenkwam wilde ze alleen maar heel graag maar was ze nog wat hoekig. Samen zijn we aan het werk gegaan. En zie wat er dan kan gebeuren. We zien een meid in de goal die de ballen met lef uit haar doel weet te houden.

Mark Woortmeijer

Bij de laatste trainingsgroepen van zondag 29 november ging de bij GVAV keepende Mark Woortmeijer er met de beker vandoor naar Tolbert. Zo zien we Mark al 3,5 jaar iedere week. Deze knaap kan er ook wat van. Spelend bij TLC maakte hij dit seizoen de overstap naar GVAV uit Groningen. Simpelweg omdat hij in de wedstrijden een hoger niveau wilde aantikken. Dat gaat nog eens heel erg goed ook. Al is het balen dat er amper wedstrijden zijn. Het beste wat je dan kunt doen is kei en keihard trainen. Dat is wat Mark als geen ander doet. Hij laat zien dat als je echt iets wilt je het gewoon kunt bereiken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.