De keepers bepalen zelf hoe goed ze worden

Dat we iedere week al 6,5 jaar met de keepers op het veld staan is geen geheim meer. Met passie komen de 140 keepers iedere week op vrijdag en of zondag naar Groningen om zich te kunnen ontwikkelen op Sportpark Corpus den Hoorn. Zo zijn er keepers die er in 2014 waren bij onze kick off en er nog steeds zijn. Zo is het met de meeste keepers. Eenmaal aanwezig betekent automatisch een lang verblijf. Keepers opleiden is wat we doen. Of ze nu 7 of 23 zijn, dat maakt ons niets uit. Het gaat er om dat we een platform hebben gecreëerd waar keepers extra prikkels kunnen krijgen en zich aan elkaar op kunnen trekken. Zo bepalen ze zelf waar we op trainen en dus automatisch hoe goed ze worden.

Bij de trainingen van zondag 22 november 2020 was het weer smullen geblazen. De zon scheen heerlijk over het veld. Helaas, helaas, maar er mogen nog steeds geen ouders langs de lijn. Dat is echt balen. Het geeft ons als trainers ook altijd een extra dimensie. De ouders genieten ook van hun zoon of dochter. We hopen dat dat weer mag in 2021!

Bij de eerste trainingsgroepen was het de bij FC Emmen keepende Marijn Klomp die de beker mee naar Assen kon nemen. Marijn, geboren in 2009 zien we ook al heel wat jaartjes. Sinds april 2018 zien we hem iedere week. Toen speelde hij nog bij FC Assen, inmiddels heeft hij zich zo goed ontwikkeld dat hij bij FC Emmen in de Onder 12 speelt. Deze knaap kan er wat van hoor. Wat een plezier straalt hij uit. De gretigheid spat er dan ook vanaf. Tussendoor dollen we wat met elkaar, hij weet echter precies wanneer hij zich weer moet focussen. Het is heerlijk om met hem op het veld te mogen staan.

Marijn Klomp, FC Emmen

Bij de tweede trainingsgroepen was het ook weer heerlijk werken met alle talenten. Het thema van deze training was dan ook weer mooi en uitdagend. De beker ging mee in de auto naar Wildervank, onder de arm van de in 2007 geboren Kevin Norder. Iedere week komen de keepers weer op het veld. Steeds weer verbazen we ons wat er op dat veld gebeurt. De ene keer lukt het even niet. Dan voel je de teleurstelling. We gaan echter gewoon door, net als de keepers. En dan zie je dat het vertrouwen groeit en dus ook de prestatie en uiteindelijk de ontwikkeling. Bij Kevin is dat net zo. Zijn inzet is te roemen. Nooit verzaakt hij en is altijd aanwezig. Niet bang en met een flinke portie lef trainde hij vandaag, zoals hij overigens altijd doet. De beker ging dan ook terecht meer naar Wildervank.

De volgende trainingen zijn op vrijdag 27 november en zondag 29 november a.s.

Kevin Norder

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.