Ontwikkelen van keepers gaat met curves

Iedereen ontwikkelt zich, op welk vlak dan ook. Voor de keepers die iedere week in Groningen zijn op sportpark Corpus den Hoorn is dat niet anders. Allemaal hebben ze een duidelijk doel. Dat is steeds maar weer beter worden. Dat die ontwikkeling niet met een rechte lijn omhoog gaat is logisch. Al worden ze soms ongeduldig. Geduld is wat ze moeten hebben. Ook in het veld. De keepers moeten rustig blijven en de situatie waarin ze belanden gaan herkennen. Dan wordt het makkelijker omdat ze weten hoe ze moeten handelen. Simpelweg omdat ze op onze trainingen al veel vaker in dezelfde situatie zijn gebracht. We hebben dan ook geduld met de keepers, of ze nu 7 of 23 jaar zijn.

Bij de eerste trainingsgroepen van vrijdag 20 november was het de in 2012 geboren Maurits Scheffers die de beker trots mee naar huis kon nemen. De beker was bijna nog groter dan hij zelf is. Deze jonge keeper zien we sinds september van dit jaar iedere vrijdag. Wat een plezier straalt hij uit. Met een grote lach verschijnt hij dan ook iedere week op het veld. De energie die hij nu al op het veld weet te leggen is dan ook bewonderenswaardig. Bij zijn club Hoogezand gaan ze ook merken hoe serieus Maurits het keepen inmiddels neemt.

Maurits Scheffers

Deze foto spreekt dan ook boekdelen 🙂 Je smelt gewoon als je dit ziet.

Maurits Scheffers

Bij de tweede trainingsgroepen van vrijdag 20 november was het de bij VEV67 spelende David Gjaltema die de beker mee naar huis nam. De in 2007 geboren David zien we sinds maart 2019 iedere vrijdag. David speelt bij VEV67 uit Leek. Dit is er ook een hoor. Soms gaat het wat moeilijker, en dan ineens lukt het. Dan zie je hem glunderen. Dat uit hij ook nog eens. Zo je maar dat als je echt iets wilt je het ook gewoon kunt bereiken. Deze knaap blijft zich natuurlijk gewoon verder ontwikkelen en dat maakt ons beretrots.

De volgende trainingen zijn op zondag 22 november en vrijdag 27 november a.s.

David Gjaltema

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.