Keepers opleiden met passie in Groningen

Iedere week staan we op het veld om keepers op te leiden. Dat doen we met passie en plezier. Dat straalt natuurlijk ook af op de keepers. Het effect is dat de keepers met plezier naar de wekelijkse trainingen komen. Keepers uit Groningen, Drenthe, Friesland, Overijssel en Noord Duitsland weten hun weg dan ook goed te vinden naar Sportpark Corpus den Hoon in Groningen. Of het nu om de vrijdag of de zondag gaat.

Dit weekend hebben we ook weer nieuwe keepers op het veld mogen begroeten. Zo zagen we dit weekend nieuwe talenten van Klazienaveen, Pekelder Boys, Nieuw Roden en VEV 67.

Door de aangepaste Corona maatregelen die recent zijn gedaan mogen we boven de 17 nog maar in tweetallen trainen. Dat doen we natuurlijk. Zo kunnen we ook de keepers van 18 tot 23 goed blijven opleiden.

Tijdens de eerste trainingsgroepen op zondag 15 november was het de in 2009 geboren Jarno Kleine die de beker mee naar huis in Dalen kon nemen. Jarno pakt de extra trainingen met twee handen aan. Hij speelt ook al 1,5 jaar bij FC Emmen. Overigens geldt dat ook voor Marijn Klomp, ook van 2009. Jarno speelt bij FC Emmen in de Onder 12. De leergierigheid van Jarno is enorm. Steeds zoekt hij de confrontatie. Een geintje moet ook in de trainingen zitten. Lol en ontwikkeling gaan altijd hand in hand. Soms moet hij een aai over zijn bol, en soms moeten we hem wat steviger aanpakken. We eisen veel van iedereen, dat is ook nodig als je beter wilt worden.

Jarno Kleine

Bij de tweede trainingsgroepen op zondag 15 november was het de in 2004 geboren Sem Wildeboer die de beker mee naar huis in Assen kon nemen. Sem speelt bij Achilles 1894. Sem traint bij ons vanuit zijn intrinsieke motivatie om beter te worden. Die drive moet je dan vervolgens ook nog op de grasmat leggen. Dat doen Sem, en zijn ontwikkeling gaat vervolgens aan de loop. Wat een progressie maakt deze vent. Mooi om te zien dat de keepers zich in de verschillende groepen aan elkaar op kunnen en willen trekken.

De volgende trainingen zijn op vrijdag 20 november en zondag 22 november.

Sem Wildeboer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.