Keepers weten hun weg naar Corpus den Hoorn te vinden

Als keeper is het smullen geblazen. Iedere week zien we 140 keepers op Topsportcomplex Corpus den Hoorn in Groningen op de vrijdag en de zondag. Door de Corona maatregelen mogen er geen ouders langs de lijn, dat drukt de pret overigens niet. De ouders van de keepers komen vanuit alle hoeken van de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en zelfs Duitsland om hun zoon of dochter naar Corpus den Hoorn te brengen. Zo kunnen de keepers zich optimaal ontwikkelen in een veilige leeromgeving, het plezier spat er dan ook af. Het is niet voor niets dat de keepers jaren achter elkaar samen op het veld staan. Zo ontstaan er dan ook echte vriendschappen. Of je nu 7 jaar bent of 21, het maakt niet uit. Ze zijn er iedere week.

Tijdens de trainingen van vrijdag 23 oktober was het bij de eerste groepen de in 2009 geboren Milan Aalders die de beker voor talentontwikkeling trots mee naar huis kon nemen. Milan speelt zijn wedstrijden bij Marum. Als je keeper bent wil je altijd leren. Dat klinkt logisch maar is het niet. Je moet nl. erg veel van jezelf eisen. Als het niet lukt wat je wilt dan kun je stoïcijns doorgaan, of goed kijken naar anderen en goed luisteren naar de tips die je meekrijgt. Milan is het type “ik geef niet op”. Dat is prachtig om te zien. Met een enorme dosis werklust doet hij zijn uiterste best om beter te worden. Daar helpen en stimuleren we hem bij. Gewoon omdat hij het zelf graag wil. Een betere keeper worden!

Milan Aalders, Marum

Bij de tweede trainingsgroepen op vrijdag 23 oktober was het de in 2005 geboren Jeroen Mulder die de beker mee naar huis nam. Dit is overigens wel een tof verhaal. Jeroen, wonend in Zuidhorn, heeft geen club. Hij wil gewoon goed worden in keepen, dan ziet hij wel waar hij gaat voetballen. Lekker sporten met plezier, daar is waar hij blij van wordt. De ontwikkeling die Jeroen doormaakt sinds augustus van dit jaar is dan ook fenomenaal. Samen kunnen we trots zijn op zijn passie voor het keepen. Wat een drive, opgeven is er bij hem ook niet bij.

De bekerwinnaars van zondag 25 oktober volgen vanzelfsprekend nog. De volgende trainingen zijn op vrijdag 30 oktober en zondag 1 november a.s.

Jeroen Mulder

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.