Trainen om je te ontwikkelen als keeper

Als keeper train je om je te ontwikkelen. Een oefenvorm doen we tenslotte ook niet zomaar. De keepers maken hun huiswerk, wat gaat er goed en wat kan er nog beter. Zo ontstaat er een keepersopleiding op maat. Waar we op trainen bepalen de keepers dus uiteindelijk zelf. Juist daarom trainen we ook het hele seizoen iedere week.

We hebben maandag 12 oktober in de herfstvakantie ook nog een toffe keepersdag. Via deze link kun je je aanmelden:

https://keepersschoolgroningen.com/keepersdag-in-groningen/

Bij de eerste trainingsgroepen van vrijdag 25 september was het de bij Be Quick 1887 keepende Felix Bakker die er met de beker voor talentontwikkeling mee vandoor ging. De in 2009 geboren Felix maakt de stappen die we graag zien. Gedreven als hij is doet hij er dan ook alles aan. We hebben altijd genoeg punten om te verbeteren. Zo is het ook bij Felix. Toch zien we hem beter en beter worden. Simpelweg omdat hij graag wil. Iedere week staan we samen op de groene grasmat op Corpus den Hoorn om beter te worden. Het plezier spat er dan ook vanaf.

Felix Bakker

Bij de tweede trainingsgroepen is het ook altijd dikke pret.  De energie die de keepers op de mat leggen wordt nog eens gestimuleerd door de trainers. De ballen gaan hard richting de goal. De keepers zijn stuk voor stuk steeds beter in staat om die ballen niet alleen te pareren maar ook nog eens vast te houden. De beker ging met Marijn Assen mee naar Assen. De in 2005 geboren Marijn speelt bij Achilles 1894. Ruim twee jaar zien we hem iedere vrijdag. Sindsdien is hij pas echt bezeten van het keepen. Wat een plezier beleeft hij aan zijn eigen ontwikkeling. In het begin nog afwachtend, inmiddels kan hij situaties overzien en ook nog eens de juiste keuzes maken. Voor ons is het mooi dat we keepers mogen opleiden, dat geldt evenzo voor de keepers. Die zijn blij dat ze opgeleid kunnen worden tot betere keepers.

De volgende trainingen:

  • zondag 27 september
  • vrijdag 2 oktober
  • zondag 4 oktober
Marijn Assen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.