Trainen als keeper is als een feestje

Als keeper wil je altijd beter worden. Zo simpel is het gewoon. Dan gaat het om ballen tegen houden. Dat is waar het als keeper om draait. Moeilijker kunnen we het niet maken. Wel simpeler. Dan moet je als trainer zorgen dat keepers tijdens de trainingen veel in situaties komen die er ook tijdens de wedstrijden zijn. Dat vergt wat denkwerk van zowel de keepers als de trainers. Juist daarom hebben de keepers iedere week huiswerk. Zo worden de trainingen specifiek en op maat.

Bij de trainingen op zondag 6 september was het dan ook weer een feestje. Het is uberhaupt de bedoeling dat de keepers de trainingen als een feestje ervaren. Beter worden is dan ook een proces. Bij de eerste trainingsgroepen was het de bij Achilles 1894 uit Assen keepende Sjoerd Huijsdens die er met de beker voor talentontwikkeling vandoor ging. Sinds februari 2019 zien we deze sterke keeper al. De in 2008 geboren Sjoerd maakte dit seizoen de overstap van VAKO naar Achilles. Simpelweg omdat hij meer uitdaging nodig heeft tijdens wedstrijden. Soms ben je ergens uitgeleerd omdat je omgeving niet mee wil veranderen. Als je zelf graag wilt kun je gewoon beter worden. Dat gaat bij Sjoerd stap voor stap . Het is een mooie beloning voor Sjoerd zijn inzet en motivatie om beter te worden.

Sjoerd Huijsdens

Bij de tweede trainingsgroepen was het de bij Buitenpost keepende Jonne Wijma die er met de beker vandoor ging. Jonne, geboren in 2009, laat zien dat je niet groot hoeft te zijn. Je groeit vanzelf. Goed eten en slapen is wat daarvoor nodig is. Deze jongen is dan ook uit het goede hout gesneden. Stap voor stap gaat hij vooruit. Sinds augustus 2018 zien we hem al iedere zondag met veel plezier op het veld. Als het even niet loopt dan zorgen we dat het gaat lopen. Simpel genoeg. Grappen maken kan hij ook. En juist dat is mooi, een balans tussen plezier en ontwikkeling. We gaan Jonne van dichtbij verder ontwikkelen. We zien alweer uit naar de volgende trainingen.

De volgende trainingen zijn op vrijdag 11 september en zondag 13 september.

Jonne Wijma

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.