Het opleiden van keepers als rode draad tijdens de wekelijkse trainingen

Iedere week spat het plezier er bij de trainingen van af. Geen keeper komt met tegenzin naar de trainingen. Of het nu jongens of meiden zijn, ze zijn er met plezier. Tijdens de wekelijkse trainingen waarbij we trainen volgens de Ajax filosofie staat het opleiden en ontwikkelen van de keepers dan ook centraal. Dat is complex, maar de keepers pakken het stuk voor stuk heel erg goed op. De tips die ze meekrijgen passen ze toe en ze kunnen zich optrekken aan het nivo van de andere keepers. Als iemand meer prikkels nodig heeft voor zijn ontwikkeling dan passen we simpelweg de omgeving aan.

Bij de vrijdag trainingen van 4 september j.l. was het de bij GVAV keepende Megan Brugge die er met de beker mee vandoor naar huis ging. Megan, geboren in 2008, zit ook nog eens bij de KNVB selectie. Dat is mooi, want ze traint ook iedere week met de meiden waar ze ook bij de KNVB mee zit. Luna Spin en Sianna Kuiken zitten ook bij de KNVB selectie. Op deze manier stuwen ze elkaar iedere vrijdag naar een hoger niveau. Megan zien we al sinds maart 2019 iedere vrijdag, gedreven als ze is doet ze iedere week wat er van haar gevraagd wordt. Uiterste concentratie om weer beter te kunnen worden. Uiteraard hebben we veel plezier samen, Opleiden en plezier gaan hand in hand en kunnen ook niet zonder elkaar.

Megan Brugge

Bij de tweee groepen op vrijdag 4 september was het de eveneens in 2008 geboren Xander Dirks die er met de beker vandoor ging. Xander speelt bij HFC 15. Xander zien we al wat langer. Sinds mei 2017 is hij er iedere week. Meestal op de vrijdag en soms op de zondag. Zijn ontwikkeling en plezier gaan hand in hand. Ook Xander is het type waar je mee kunt dollen en ouwehoeren. Maar als het serieus moet dan is hij paraat. Want leergierig als hij is doet hij wat er nodig is om beter te worden. Zijn ontwikkeling gaat in een mooie curve omhoog, en daar gaat hij onverdroten mee door. Samen zullen we de volgende stappen gaan zetten om nog beter te kunnen worden.

De bekerwinnaars van zondag 6 september volgen nog.

De volgende trainingen zijn vrijdag 11 september en zondag 13 september a.s.

Xander Dirks

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.