Keepers trainen altijd met een doel

De 140 keepers die we iedere vrijdag en zondag op het veld zien op Corpus den Hoorn hebben allemaal een doel. Beter worden is het motto. Ze komen niet omdat ze bezig willen zijn, ze komen uit alle noordelijke provincies waarbij ze continue geprikkeld en uitgedaagd worden. Zo worden grenzen verlegd en kunnen ze zich optrekken aan andere keepers.

Tijdens de eerste vrijdag training van 28 augustus was het de bij Actief uit Eelde keepende Nieck Wilmink die zijn ontwikkeling beloond zag worden met de beker voor talentontwikkeling. Nieck, geboren in 2008, zien we al ruim een jaar iedere vrijdag. Zijn gedrevenheid is zijn kracht. Hij geniet dan ook zichtbaar van de trainingen met de andere keepers. Zo doet hij er alles aan een betere keeper te worden. En dat gaat erg goed. Bij het Keeperskamp in de zomervakantie was hij natuurlijk ook aanwezig.

Nieck Wilmink

Bij de tweede trainingsgroepen op de vrijdag was het de bij Winsum keepende Jesse Blaauw die de beker mee naar huis kon nemen. Jesse, ook geboren in 2008, zien we sinds oktober van 2019 iedere vrijdag. Sindsdien hebben we een lijn in zijn ontwikkeling gezien die applaus vraagt. Wat een stappen heeft deze jongen gezet. Met passie en plezier zien we hem dan ook op het veld in Groningen. Zijn ontwikkeling zullen we verder gaan volgen.

Bij de zondaggroepen was de pret net zo groot. Gedreven deden de keepers wat er van ze gevraagd werd. De bij Velocitas 1897 keepende Bram Sipkes ging er met de beker vandoor. De in 2011 geboren Bram zien we ook al een jaar. Het is mooi om te zien dat de keepers met plezier op het veld staan. Een grap en een grol hoort er dan ook bij. Het opleiden van de keepers is echter de rode draad. Bram laat met zijn handelingen zien dat hij snel leert en steeds beter in staat is de juiste keuzes te maken.

Jesse Blaauw

Bram Sipkes

Bij de laatste zondag groepen op 30 augustus was het de in 2008 geboren Sandor Schoppen die met de beker naar huis ging. Sandor speelt zijn wedstrijden bij Be Quick Dokkum. Wat een ventje is dit. Steeds maar weer verbaasd hij ons. We passen zijn omgeving aan omdat hij meer prikkels nodig heeft en hij gaat moeiteloos mee in het nivo. Sterker nog, dan zit hij aan de bovenkant. Gedreven als hij is doet hij er alles aan om beter te worden.

De volgende trainingen zijn vrijdag 4 en zondag 6 september as.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.