Keeperstalenten trainen er weer op los in Groningen

De keepers trainen er weer lustig op los. De tweede trainingen na de zomerbreak stonden alweer op het programma op vrijdag 21 en zondag 23 augustus j.l. Zo zagen we afgelopen weekend weer 140 gretige keepers op het veld staan die twee doelen hebben. Ten eerste plezier hebben direct gevolgd door beter worden. Door de trainers worden ze natuurlijk goed ontwikkeld.

Op vrijdag 21 augustus ging de eerste beker naar Twan Nieweg spelend bij vv Engelbert. De in 2008 geboren Twan zien we iedere vrijdag met veel passie en plezier op de trainingen. Sinds augustus 2019 verschijnt hij dan op Sportpark Corpus den Hoorn in Groningen voor de wekelijkse ontwikkeltrainingen met de andere keepers. Plezier is wat hij uitstraalt. En dan gaat het in kleine stapjes. Iedere periode weer een stapje vooruit. Dat is wat we bij Twan zien. Rustig werkt hij dan ook samen met ons aan zijn proces van beter worden.

Twan Nieweg
Twan Nieweg

De tweede beker van vrijdag 21 augustus ging naar Tobias Mulder. De in 2004 geboren Tobias zien we al jaren iedere vrijdag. Toen we in 2014 begonnen met het wekelijks opleiden van keepers in Groningen duurde het niet lang of hij wist de weg naar Corpus te vinden. Reeds sinds april 2015 zien we hem met passie en plezier op het veld. Zo ontstaan er ook echte vriendschappen, en dat is mooi. Deze gebeurtenissen vergeten ze dan ook nooit weer. Tobias doet wat hij moet doen. Juist omdat de keepers wisselende trainers hebben pakken ze van iedere trainer iets mee. Zo word je veelzijdig opgeleid.

Tobias Mulder
Tobias Mulder

Op zondag 23 augustus waren de keepers natuurlijk ook weer gretig. Vroeg stonden ze alweer op het veld op Corpus den Hoorn in Groningen. van heinde en verre zien we de keepers. Zo komen de 140 keepers uit de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Overijssel. Het plezier spat er dan ook vanaf. De eerste beker op de zondag ging naar de bij Lewenborg keepende Thijs van Rooijen. De in 2009 geboren Thijs zien we net als Twan ook sinds augustus 2019. Iedere week trouw op het veld. Genieten is het dan ook om samen met elkaar het proces van beter worden te volgen. Thijs zien we stappen maken, altijd op tijd en nooit een training overslaand.

Thijs van Rooijen
Thijs van Rooijen

En ja, dan hebben we nog de laatste beker van de zondag. Deze beker ging mee naar Odoorn met Nikia van Middendorp. De in 2007 geboren Nikia zien we al ruim twee jaar, sinds juli 2018. Het is niet voor niets dat keepers jaren bij ons zijn. Simpelweg omdat ze plezier hebben en we ze constant prikkelen om het maximale uit zichzelf te halen. Deze meid kan er overigens ook wat van. In 2018 kwam ze nog wat bleu binnen, op het veld nog niet zo opvallend maar met een enorme wil om beter te worden. Stap voor stap zijn we het proces samen aangegaan. in het begin was dat met kleine pasjes, later werden de pasjes groter en groter. Inmiddels heeft ze net de overstap van HOC Odoorn gemaakt naar SVBO uit Barger Oosterveld. Simpelweg omdat ze tijdens wedstrijden aan een hoger nivo wil wennen. Ook daar moet ze zoveel mogelijk met hoge weerstand te maken krijgen. Daarnaast zit Nikia bij de KNVB selectie. Dat is ook een hele knappe prestatie.

De volgende trainingen zijn op vrijdag 28 en zondag 30 augustus a.s.

Nikia van Middendorp
Nikia van Middendorp

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.