Trainingen met keepers in volle gang

De Corona maatregelen beheersen ons leven nog altijd. Gelukkig mogen we met elkaar steeds meer. Vorig weekend sprongen de keepers een gat in de lucht. Ze mochten weer sporten. Hoe mooi is dat. Weer doen wat je leuk vindt. We hebben een aantal maatregelen genomen en in de praktijk blijkt dat dat heel erg goed werkt. Zo kunnen we in een veilige omgeving toch aan de ontwikkeling van de keepers werken. Want niets doen betekend achteruitgang. Dat vinden we sowieso geen optie. En dus zijn de trainingen alweer in volle gang. Dit weekend de 2e serie trainingen.

Alhoewel we door de veiligheidsmaatregelen die we getroffen hebben ieder weekend met 26 keepersgroepen werken, is het plezier op het veld duidelijk terug te zien. Het enige nadeel is dat we per weekend maar 4 bekers hebben. Niet getreurd. Het nieuwe seizoen begint voor ons alweer op 1 juni as en zo trainen we door tot de zomervakantie. Wat een feestje zal dat worden.

De eerste beker op de vrijdagtraining van 8 mei ging naar de bij SJO Oldambt keepende Ivar Brons. Wat een genot is het toch om met deze knaap op het veld te staan. Leergierig? dat is nog een verkleinwoord. Wat een gedrevenheid legt  Ivar op het veld, dat is wat we graag zien. Beter worden komt uit jezelf. Nadat de in 2009 geboren Ivar in maart 2017 zijn eerste proeftraining volgde wist hij het wel samen met zijn ouders. Zo komt hij al drie jaar iedere vrijdag vanuit Westerlee naar Groningen. Stap voor stap volgen en stimuleren we zijn ontwikkeling. Met passie gaan we, ondanks dat er geen wedstrijden zijn, volop verder met zijn ontwikkeling naar een betere keeper. Mooi proces!

Ivar Brons

De tweede bekerwinnaar werd Baukelien Geertsema uit Aduard, ze speelt haar wedstrijden bij Zuidhorn. De in 2002 geboren Baukelien laat net als veel andere meiden zien dat keepen ook echt iets voor meiden is. Sterker nog, ze doet echt helemaal niets onder voor de jongens waar ze mee traint. Mooi is het dan ook om te zien hoeveel plezier ze zelf heeft. We zien haar sinds februari van dit jaar iedere week op de trainingen. Baukelien wil simpelweg beter worden, Daar weten we met elkaar wel raad mee. De komende tijd gaan we haar ontwikkeling verder volgen.

De volgende trainingen zijn op zondag 10 mei 2020. 

Baukelien Geertsema

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.