Keepers voelen altijd verantwoordelijkheid.

Als je keeper bent hebt je best veel verantwoordelijkheid. Je ziet nl. alles wat er zich op het veld afspeelt. Zo kun je het team aansturen en zorgen dat er geen gaten vallen waardoor er geen kansen ontstaan voor de tegenpartij. Dat is fijn! Daarnaast voelen we ons als keepers ook verantwoordelijk. En die dragen we dan ook met trots. Kijk, een voetballer kan nog eens een fout maken, dat kan meestal nog door iemand worden hersteld. Als we als keeper een fout maken dan weet je het wel. Hij ligt in het netje. Vreselijk vinden we het als we dan gejuich horen van de tegenstanders.Liever horen we applaus als we een redding maken. Dat is gaaf! En als die bal in het net ligt wordt er soms ook nog met vragen ogen naar je gekeken, zo van, had je die bal niet kunnen hebben?

Hoe dan ook, we voelen ons verantwoordelijk voor iedere goal. Juist daarom doen we er alles aan om beter te worden. Tijdens de zondag training van 1 maart werd er weer fanatiek getraind. Mooi was het dan ook dat dit weekend veel team trainers van de keepers aanwezig waren om aan te horen hoe we “hun” keepers opleiden. Zo zijn we in staat om samen te werken in de driehoek  teambelang,  individuele belang en keeperscoaches.

Bij de eerste trainingsgroepen was het de in 2009 geboren Gilan Vogelzang die de beker mee naar huis kon nemen. Gilan speelt zijn wedstrijden voor Westerkwartier. Wat een heerlijk ventje is dat! Sinds september 2019 zien we hem iedere week op het veld op de zondag. Vandaag vergaat hij zijn handschoenen, gewoon omdat dat kan gebeuren. Gelukkig hebben we altijd wel een paar ergens liggen die gebruikt kunnen worden. We zijn dan ook trots op de inzet en ontwikkeling van de goedlachse Gilan.

Gilan Vogelzang

Bij de tweede trainingsgroepen was het Sianna Kuiken die de beker mee naar huis nam. De in 2008 geboren Sianna speelt bij het Friese St. Annaparochie. Sinds november 2019 zien we haar iedere vrijdag. Vandaag trainde ze op zondag, gewoon omdat ze vrijdag niet kon. Het is altijd goed als keepers dan toch graag willen werken aan hun ontwikkeling. Daar vraagt ze ook gewoon om. Zo zien we dat graag. Intrinsiek gemotiveerd zijn! Sianna is een echte liefhebber, niet voor niets zit ze dan ook bij de KNVB Onder 12 selectie van Noord Nederland. Ze traint met passie.

De volgende trainingen zijn vrijdag 6 maart en zondag 8 maart a.s.

Sianna Kuiken

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.