Keepers van Winsum, VEV67, Lycurgus en Wildervank beloond voor hun ontwikkeling

Vrijdag 6 maart en zondag 8 maart stonden de wekelijkse trainingen met de keepers natuurlijk weer oude agenda. Net als iedere week staan de keepers dan weer op het veld met een grote lach. Simpelweg omdat we plezier hebben in wat we doen. Natuurlijk hadden we we weer een mooi thema bedacht die mooi aansluit bij het huiswerk van de keepers. Zo bepalen de keepers zelf waar ze op trainen. Nu we terugkoppeling krijgen van de trainers kunnen we de trainingen zelfs nog persoonlijker maken.

Bij de eerste trainingsgroepen was het de in 2008 geboren Jesse Blaauw die de beker mee naar Winsum nam. Hij speelt zijn wedstrijden dan ook voor vv Winsum. In oktober van 2019 zagen we hem voor het eerst op het veld tussen de andere talenten, na zijn proeftraining was er geen enkele twijfel meer. Door zijn club werd aangeraden zich bij ons te melden om zich verder te kunnen ontwikkelen en op te trekken aan anderen. Inmiddels zijn we een paar maanden verder en zien we dat Jesse al een aantal stappen heeft gezet. Zo is hij veel rustiger geworden waardoor hij situaties beter kan inschatten en meer ballen kan pakken. Ook zien we dat hij zijn positie steeds beter goed inschat. Dat is overigens essentieel. Met zijn lerend vermogen zit het dan ook wel goed.

Jesse Blaauw

Bij de tweede trainingsgroepen op 6 maart ging de bij VEV67 keepende Thomas Middelbosch er met de beker vandoor naar Leek waar hij woont. De in 2002 geboren Thomas zien we overigens al bijna 4 jaar iedere week op de vrijdag. In mei 2016 zagen we hem, na die proeftraining is hij dan ook niet meer weggeweest. De inmiddels boomlange Thomas heeft een enorm bereik met zijn lengte. In die 4 jaar heeft Thomas dan ook een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Dat is ook logisch, aangezien hij zelf graag wil. Grappen maken we ook samen, plezier is ook een van de ingrediënten om beter te kunnen worden.

Thomas Middelbosch

Op zondag 8 maart spatte het plezier er ook weer vanaf. Gretig stonden de keepers dan ook weer vroeg op het veld. Na deskundig overleg in de trainingsstaf ging Casper Borghardt er met de beker vandoor. Zo blijft deze beker mooi in de stad. Casper speelt nl. bij het Groningse Lycurgus. De in 2010 geboren Casper zien we al bijna een jaar iedere zondag. Sinds mei 2019 staat hij op zondag vroeg op om lekker naar buiten te gaan. Want wat is er leuker dan keepen. Niets volgens Casper. En dat blijkt, want als je iets leuk vindt, je best er voor doet dan word je beter. Zo gaat het ook met Casper. Wat een leercurve heeft hij laten zien.Iets om trots op te zijn.

Casper Borghardt

Bij de laatste groepen van het weekend ging het er even fanatiek aan toe als bij de eerste groepen. Daarbij ontwikkelt iedereen zich, ook de trainers. De bij Wildervank keepende Kevin Norder ging er met de beker vandoor naar huis. Sinds september 2019 zien we hem iedere zondag, na zijn proeftraining was het ook voor hem wel duidelijk. Opleiden en beter worden doe je niet zomaar en gaat zeker niet vanzelf. Onze rode draad bewaken we dan ook goed zodat ieder individu de aandacht krijgt wat ze verdienen. De in 2007 geboren Kevin beschikt over een enorme dosis lerend vermogen. Daarnaast is hij niet snel tevreden. Steeds beter hebben we Kevin zien worden sinds zijn 1e training. Duiken is natuurlijk mooi, maar het moet wel effectief zijn. Anders gezegd, alleen als het noodzakelijk is. Juist daar maakt hij steeds betere keuzes in. Sober keepen is wat we toejuichen. Laat die mooie zweefduik maar lekker thuis en doe maar normaal. Pak de ballen, geef geen corners weg en begin met de aanval.

De volgende trainingen zijn vrijdag 13 maart en zondag 15 maart 2020.

Kevin Norder

 

Een gedachte over “Keepers van Winsum, VEV67, Lycurgus en Wildervank beloond voor hun ontwikkeling

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.