Heerlijk om met keepers te werken

Of het nu vrijdag of zondag is, de keepers staan op het veld. Het mooie is dat de keepers altijd willen leren, dat is waarom ze iedere week komen. Met passie staan we dan samen op de groene grasmat. Het is dan ook heerlijk om met keepers te werken, week in week uit. Jaar in jaar uit. Zo leiden we sinds 2014 al keepers op en zien we ieder weekend 130 talenten die beter willen worden op Sportpark Corpus den Hoorn in Groningen.

Bij de eerste trainingsgroepen van vrijdag 22 november 2019 was het de bij Tynaarlo keepende Quinn van Veldhuizen die de beker mee naar huis nam. Quinn zien we sinds april van dit jaar iedere vrijdag op de talent trainingen. De in 2008 geboren Quinn speelt sinds dit seizoen bij Tynaarlo nadat hij de overstap van Annen maakte. Het gaat er bij keepers om dat je vooral graag wilt, dat niet alles gelijk lukt is niet zo interessant, herhalen zorgt ervoor dat je dingen gaat herkennen. Tenminste, als je het door hebt. Belangrijk daarbij is dat je ook echt graag wilt en iets doet met de opmerkingen die je van de trainers krijgt. Juist dat zien we, de absolute wil om een betere keeper te worden. De beker ging dan ook met een grote glimlach mee naar Tynaarlo.

Quinn van Veldhuizen

Bij de tweede trainingsgroepen van 22 november ging uiteindelijk Ben Schaaphok (Grijpskerk) er met de beker vandoor. Man dat is er eentje hoor. De in 2005 geboren Ben zien we al wat langer. Zelfs al sinds april 2015. Zo werken we al 4,5 jaar samen aan zijn ontwikkeling. Dat Ben er iedere week is zegt iets over zijn plezier en wil om te leren. In 2005 was Ben nog een klein hummeltje van net 10 jaar. Inmiddels is Ben 14 jaar en is zijn ontwikkeling iets om trots op te zijn. Zo won hij zelfs al eens de beker aan het einde van het seizoen waardoor hij hem mocht houden. Die beker glimt nog steeds ik huize Schaaphok. Dat hij deze wisselbeker wint zegt voldoende over zijn bereidwilligheid om te leren. As zondag staan er weer nieuwe trainingen op het programma. Het is echt heerlijk om met keepers te mogen werken.

De volgende trainingen zijn op zondag 24 november as

Ben Schaaphok

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.