Succesvolle dag bij de Ajax opleiding

Maandag 18 november j.l. waren we te gast bij AFC Ajax in Amsterdam. Door onze samenwerking worden we in de gelegenheid gesteld een kijkje in de keuken te nemen van de Ajax opleiding, jong Ajax en Ajax 1 met betrekking tot het opleiden en doorontwikkelen van keepers op alle leeftijden.

Inmiddels waren we voor de vierde keer te gast bij Rene Stam (verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de keepers bij Ajax) die ons weer met het nodige enthousiasme ontving en door de dag heeft geleid.

Zo hebben we de keepers aan het werk gezien van Ajax 1, jong Ajax en alle jeugdelftallen. De jeugdkeepers, waarvan ook veel internationals hebben we gezien van de Onder 10 tot en met de Onder 19. Het is mooi om te zien hoe de rode draad duidelijk zichtbaar is in de manier van trainen bij alle teams binnen Ajax. Of het nu de Onder 11 is of Ajax 1. Die manier opleiden en doorontwikkelen past nog altijd binnen onze filosofie. De ontwikkeling van de keepers staat dan ook centraal waarbij de keepers zelf de regie voeren over hun ontwikkeling. Uiteindelijk moet de leergierigheid uit de keepers zelf komen waarbij ze in iedere situatie de baas moeten willen zijn.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.