Op zondag blijven de bekers bij stadse clubs in Groningen

Zondag 17 november werd er weer fanatiek getraind door de keepers. De keepers zijn overigens altijd fanatiek, gecombineerd met plezier leidt dat tot een betere en snellere ontwikkeling. Het is beter ontspannen te trainen dan spanning bij jezelf neer te leggen omdat je beter moet worden. Je wilt graag beter worden, daarom train je ook. Als je het met een lach doet ontstaat er van alles. Het wordt wat frisser, maar daar kunnen we ons goed op kleden.

Bij de eerste keepersgroepen op 17 november was het de bij Lewenborg keepende Thijs van Rooijen die de wisselbokaal mee naar huis kon nemen. Na zijn proeftraining in augustus van dit jaar was het voor Thijs en zijn ouders wel duidelijk, dit was de plek waar hij zich optimaal zou kunnen ontwikkelen. Gestimuleerd door de coaches en de andere keepers zien we hem sindsdien iedere zondag om 9.15 uur op het veld. De in 2009 geboren Thijs wil simpelweg een betere keeper worden. De in Overschild woonachtige Thijs komt daarom graag naar Groningen. Zijn plek heeft hij inmiddels gevonden, steeds brutaler zien we hem de ballen pakken. Die houdt hij vervolgens ook nog eens steeds beter vast. Ook grappen zijn wel aan Thijs besteedt. Zo verzint hij altijd wel een grap om een van de trainers te grazen te nemen.

Thijs van Rooijen

Bij de tweede trainingsgroepen van zondag 17 november was het de bij HFC’15 keepende Collin Balsters die de beker mee naar huis nam. Collin, geboren in 2007, zien we na zijn proeftraining in juni van dit jaar ook iedere zondag in de keepersgroepen die om 10.30 uur trainen. Zo laten we de keepers in de omgeving trainen waar ze zich het beste kunnen ontwikkelen. Kwaliteit en potentie is daarbij leidend. Voor Colin is dat overigens ook wel lastiger dan voor anderen. Hij is nl geboren op 26 december 2007, daarom is hij in de meeste gevallen altijd 1 en soms zelfs bijna 2 jaar jonger dan de spelers in zijn team. Het geboortemaand effect noemen ze dat met een mooi woord. Toch zijn we in staat om hem te prikkelen en uit te dagen, zodanig dat hij plezier heeft en beter wordt. Collin werkt dan ook rustig en geconcentreerd aan zijn missie; zichzelf beter maken zoals hij zelf zegt. Dat dat lukt is inmiddels wel duidelijk.

De volgende trainingen zijn op vrijdag 22 en zondag 24 november a.s.

Collin Balsters

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.