Als keeper wil je altijd beter worden

Keepers zijn een beetje gek. Dat hoor je wel eens. En het klopt ook wel een klein beetje. Want zeg nou zelf. Durf jij een luchtduel aan te gaan met een spits, hoog te duiken en weer hard op de grond te landen, jezelf voor een spits te gooien die 1 op 1 op je af komt stormen, altijd weer die ballen op je handen waardoor je je vingers kunt blesseren, schaafplekken op je knieën of heupen door het vele vallen, en ga zo maar door. En dan is het ook nog zo dat keepers extra trainen. Gewoon omdat ze liefhebbers zijn en omdat ze beter willen worden. Beter dan gister, en beter dan morgen. En dat herhaalt zich steeds maar weer.

Vrijdag 15 november stonden de keepers dan ook weer ongeduldig op het veld. Snel beginnen is dan ook altijd het motto. En natuurlijk weer nieuwsgierig wat het thema van de training zal zijn. Dat thema bepalen de keepers overigens zelf. Tenminste, als ze hun huiswerk maken.

Bij de eerste trainingsgroepen ging Luna Spin met de wisselbeker voor talentontwikkeling en talenstimulering naar huis. Luna woont in Gieterveen en speelt haar wedstrijden bij SJO ZVC uit Gasselternijveen. Luna kwam in juni 2018 aanwaaien voor een proeftraining. Sindsdien zien we haar iedere vrijdag, Simpelweg omdat ze de beste wil worden. Haar ontwikkeling gaat dan ook met grote stappen. Daar mag ze trots op zijn. De in 2008 geboren Luna heeft inmiddels ook al een plek veroverd in de KNVB onder 12 selectie. Wie weet is Luna de nieuwe keeper van de Oranje Leeuwinnen.

Luna Spin

Bij de tweede trainingsgroepen van 15 november was het de bij Be Quick 1887 keepende Martijn Schipper die de beker mee naar huis kon nemen. Martijn zagen we voor het eerst tijdens een van onze keeperskampen in 2017 die we altijd in de laatste week van de zomervakantie houden in Groningen. Sinds augustus 2018 zien we hem vol overgave iedere vrijdag op Corpus den Hoorn om te trainen en een betere keeper te worden. De in 2002 geboren Martijn werkt serieus aan zijn missie om beter te worden. Zo slaat hij geen week over of we krijgen zijn huiswerk. Daarin zien we voldoende aanknopingspunten die aansluiten bij wat wij tijdens de trainingen zien. Met steeds meer lef en bravoure verdedigt hij dan ook zijn doel. Zo zien we hem beter en beter worden. En het is mooi om een klein onderdeel van dat proces te zijn.

De volgende trainingen zijn op zondag 17 november 2019.

Martijn Schipper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.