De keepers talenten ontwikkelen zich iedere training

Wat weer een weekend. Het stond weer bol van plezier, enthousiasme en ontwikkeling van de keepers. Het thema zorgde voor de nodige discussie, wat moet je doen op welk moment, en waarom zou je dat doen. Hoe heb je de meeste kans om in deze situatie een doelpunt te voorkomen, dat is waar de keepers over na moeten denken. Het zorgde voor veel leermomenten. Dat zorgt er weer voor dat de keepers de situaties in de wedstrijd gaan herkennen en weten wat ze moeten doen.

Op vrijdag 8 november stonden de keepers om 17 uur weer paraat. Na een intensieve training was het Felix Bakker die de beker mee naar huis kon nemen. Felix maakte dit seizoen de overstap van Helpman naar Be Quick. De in 2009 geboren Felix is een echte liefhebber. Iets wat je als keeper ook moet hebben, constant beter willen worden is dan ook zijn drive. Soms leg je de lat wat te hoog, en dan ga je wel eens op je neus. Gewoon omdat je te snel wilt. Dat weet Felix ook. Als je dan toch geloof blijft houden komt het vanzelf goed, dat zien we ook aan Felix. Stap voor stap werkt hij aan zijn ontwikkeling. Na zijn eerste training in april 2017 wist hij wel dat hij deze omgeving nodig had om zich verder te kunnen ontwikkelen. Steevast doet hij sindsdien zijn uiterste best om de beste versie van zichzelf te worden.

Felix Bakker

Bij de tweede trainingsgroepen van vrijdag 8 november jl. was het Axel de Vries die de beker mee naar huis nam. Axel speelt zijn wedstrijden voor HS ’88 uit Hoogezand Sappemeer. De in 2006 geboren goedlachse Axel zien we al sinds augustus 2016. Zo werken we week in week uit samen aan zijn proces. Het proces van beter worden. Hij werkt serieus aan zijn missie. En dat gaat fantastisch. Steeds maar weer kan hij zich opladen om weer een nieuwe stap te maken. Leergierig als hij is zoekt hij naar kleine dingen die we samen kunnen verbeteren.

Axel de Vries

Op zondag 10 november scheen de zon weer eens lekker uitbundig over het veld, al was het best nog fris om 9 uur. Toch waren de keepers gretig. Sinds augustus van dit haar zien we de in 2009 geboren Gilan Vogelzang op de trainingen. Spelend bij Westerkwartier wil hij net zo goed worden als Jasper Cillessen. Na zijn 1e training glunderde hij zelfs helemaal, zo blij was hij en nog meer overtuigd dat hij de beste keeper ooit wilde worden. En dat gaat stapje voor stapje. Gilan is de ladder van beter worden inmiddels aan het beklimmen. Man wat is dat mooi om te zien. Met plezier en enthousiasme zien we hem dan ook op de trainingen. Dat hij een betere keeper wordt kunnen we wel zien, simpelweg omdat hij goed oplet en ook nog eens vragen stelt. Waarom dingen moeten, of wat het beste is om te doen. We juichen het toe als keepers zo leergierig zijn.

Gilan Vogelzang

Bij de tweede trainingsgroepen van zondag 10 november was het de bij GRC Groningen keepende Leon Oldersma die de beker mee naar huis kon nemen. Leon is er al sinds onze eerste training in 2014. Inmiddels zijn we ruim 5 jaar verder is de toenmalige 9 jarige knaap inmiddels een 14 jarige lange vent geworden. We genieten van keepers die graag beter willen worden en geloven in zichzelf. Leon laat zien dat je altijd de focus moet houden op je eigen ontwikkeling. Dat gaat nl altijd met ups en downs. Als je niet opgeeft en gewoon je ding blijft doen dan komt de rest vanzelf. Je groei zit je als keeper wel eens in de weg. Je wordt slungelig en dan lukt het even niet meer. Bij Leon lukt het keepen weer, want zijn ontwikkeling zit weer een opwaartse lijn. Dat is waar het om draait bij keepers. Altijd geloof in  jezelf houden.

De volgende trainingen zijn op vrijdag 15 november en zondag 17 november as.

Leon Oldersma

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.