Je ontwikkelen als keeper komt van binnen

Beter worden is een proces. Hoe snel dat proces gaat bepaal je zelf, want beter worden komt ook uit jezelf. Je moet zelf beter willen worden. De trainers kunnen je daarbij helpen door de juiste oefenstof aan te bieden en je te coachen.

Tijdens de trainingen van vrijdag 1 november was het weer genieten op het veld. De complimenten vlogen door de lucht, maar ook de nodige kritische kanttekeningen. De coaches werken ook  stimulerend. Een van de belangrijke facetten als keeper is zelfvertrouwen.  Bij de eerste groepen ging Tom Hijszeler met de beker naar huis.Sinds hij in juli 2018 bij ons traint zien we een hele andere Tom. De ontwikkeling die hij heeft doorgemaakt is dan ook om trots op te zijn. Tom speelt zijn wedstrijden bij GRC Groningen. De 12 jarige Tom is gretig, en dan zie je wat er ontstaat. Het proces van beter worden komt dan in een stroomversnelling. Steeds beter is hij in staat de ballen vast te houden en doelpunten te voorkomen.

Tom Hijszeler

Bij de tweede trainings groepen was het Troy van der Meulen die er weer met de beker vandoor ging naar zijn woonplaats Leek. Troy speelt bij TLC uit Leek. De deze week 15 wordende Troy zien we overigens al sinds juni 2015 iedere vrijdag op het veld. Nadat we in 2014 begonnen met de ontwikkeltrainingen voor de keepers was hij er kort daarna al bij. En nog steeds, want hij traint om beter te worden. Dat Troy de beker wederom wint is een beloning voor zijn inzet. Hij slaat geen training over, en past zich makkelijk aan aan zijn omgeving. Als het nivo omhoog gaat dan gaat hij moeiteloos mee. Troy is als geen ander een mooi voorbeeld dat beter worden uit jezelf komt.

De volgende trainingen zijn op zondag 3 november 2019.

Troy van der Meulen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.