Als keeper wil je altijd beter worden

Keepers zijn eigenlijk een beetje bezeten. Weer of geen weer, ze trainen altijd. En dan ook nog door de lucht vliegen, op je knieën en heupen vallen, tussen veel spelers proberen je een weg te banen om een hoge bal te pakken, snel reageren op allerlei schoten van dichtbij, pardoes een bal op je hoofd krijgen en je voor een spits gooien als hij op je afstormt met de bal. Als keeper moet je nogal wat kunnen en bovendien over veel lef beschikken. Als keepers stel je continue nieuwe doelen als je weer iets hebt bereikt. Een keeperstraining is per definitie leuk.Tijdens de training van zondag 3 november was het weer genieten op het veld.

Soms is het ook zo dat het vuurtje even aangestookt moet worden. Simpelweg omdat we graag willen dat de keepers stappen maken in hun ontwikkeling. Dat komt nl niet vanzelf. Dat is keihard werken, iedere training weer. Zo ondervindt Thijmen Nieborg dat ook. De op 31 december 2010 geboren Thijmen pakte de beker tijdens de zondagtraining  van 9.15 uur. Thijmen moet er had voor werken om beter te worden, snelheid maken en dan ballen pakken. Je voetenwerk moet in orde zijn, en je moet ook nog eens heel erg alert zijn. Want kom je te laat uit, of je reageert te langzaam op een schot, dan ligt de bal in het net. En juist dat is waar de keepers een hekel aan hebben. Het is altijd dikke pret met Thijmen, maar hij kan ook bloedserieus zijn. Als we dan wat vragen stellen, omdat we veel vergaderen tijdens de training, geeft Thijmen altijd het goede antwoord. Dat betekend dat hij drommels goed weet waar hij mee bezig is. Thijmen, spelend bij FVV uit Foxhol, zien we sinds februari van 2018. De beker ging dan ook trots mee naar huis.

Thijmen Nieborg

Bij de tweede trainingsgroepen van zondag 3 november j.l. was het de in 2006 geboren Sydney Gerritsma die de beker mee naar Winschoten kon nemen waar ze speelt bij de plaatselijke WVV. We zien haar sinds juli van dit jaar, nadat ze kort daarvoor met een keepersdag meedeed. Ze wil graag beter worden, dat is het punt niet. Je moet ook zorgen dat je in de juiste omgeving komt en in de juiste situaties wordt gebracht zodat je het maximale uit jezelf kunt halen. De stapjes die Sydney heeft gezet sinds die korte tijd zijn al mooi om te zien en een groot compliment waard. Zo wordt ze steeds zekerder, alerter en scherper en is daarnaast beter in staat explosief ballen te pakken. De komende tijd gaan we natuurlijk vrolijk verder, want Sydney wil beter worden. Dan helpen wij daar graag een handje bij. Beter worden begint bij de keepers, altijd. Keep on going Sydney!

De volgende trainingen zijn vrijdag 8 november en zondag 10 november a.s.

Sydney Gerritsma

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.