Leergierige keepers tijdens de trainingen

Iedere vrijdag en zondag trainen we met de keepers om ze te ontwikkelen. Want ons gezamenlijke doel is beter worden. Niet voor niets zien we dan dat keepers opvallen bij scouts en steeds maar beter worden.  Ieder heeft zijn eigen proces van beter worden, en zijn eigen snelheid waarin dat gebeurd. Wij helpen ze daar als coaches bij, waarbij de keepers zelf bepalen hoe goed ze worden. Met aandacht, focus en leergierige keepers gaat beter worden dan bijna vanzelf.

Tijdens de eerste trainingen van vrijdag 4 oktober was het de bij Grijpskerk keepende Hidde Brouwers die de beker voor talentontwikkeling van de trainers kreeg uitgereikt. De in 2010 geboren Hidde is al erg groot voor zijn leeftijd. Toch is hij in de 2e helft van 2010 geboren. Het is een voordeel als je als keeper een goede lengte hebt. Dat heeft hij al te pakken. Dat Hidde ook graag wil leren is wel duidelijk. Sinds november 2018 zien we hem elke week met plezier op het veld, steeds maar weer proberen wat beter te worden. En dan gebeurd dat ook. Dat Hidde de beker mee naar huis kan nemen is dan ook een mooie beloning voor zijn inzet en passie.

Hidde Brouwers

Bij de tweede trainingsgroepen van 4 oktober was de bij LEO Loon keepende Duncan Brink die de beker mee naar huis in Assen kon nemen. Duncan maakt de stappen die we graag zien. Iedere week maken we een grap, probeert hij je even te dollen door een panna te maken als je even niet oplet. Maar ja, trainers zien alles en letten altijd op. Die panna lukt dus nagenoeg nooit 🙂

Toch pakt Duncan inmiddels ballen die hij nog niet pakte toen hij voor het eerst bij ons kwam in mei 2018. Simpelweg omdat hij steeds beter doorheeft welke positie hij moet kiezen om de kans op doelpunten te verkleinen. Positie is immers bijna alles als je als keeper ballen wilt tegenhouden. De in 2005 geboren Duncan heeft niet alleen veel plezier, zijn ontwikkeling gaat stap voor stap omhoog. Een logisch gevolg van zijn leergierigheid is dat hij beter wordt en de beker heeft gepakt.

De volgende trainingen zijn zondag 6 oktober 2019.

Duncan Brink

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.