Drentse keepers regeren de zondag trainingen

De trainingen met de keepers zijn altijd om te smullen. Al is het alleen maar om de fanatieke keepers op het veld te zien, steeds maar beter willen worden. Tijdens de zondag training van 6 oktober j.l. waren het overigens keepers uit Drenhte die met de bekers naar huis gingen. Het is dan ook mooi de saamhorigheid te zien tussen de keepers uit Groningen, Drenthe, Friesland, Overijssel en Duitsland. Want dat is waar de keepers wonen en iedere week op vrijdag of zondag weer naar Groningen komen.

Bij de eerste groepen was het de bij VAKO uit Vries keepende Sjoerd Huijsdens (geboren in 2008) die de beker mee naar huis nam. Sjoerd zagen we voor het eerst in januari van dit jaar, zo blij als hij is dat hij zich aan het ontwikkelen is kun je wel zien. En wat heeft deze Sjoerd een ontwikkeling doorgemaakt, echt om trots op te zijn. Steeds beter weet hij hoe hij moet duiken of hoe hij op een andere manier de ballen uit het doel kan ranselen. Ontwikkelen gaat met horten en stoten. Ook Sjoerd is daar een mooi voorbeeld van. Was ik hier maar eerder geweest zei hij laatst, dan was ik nog beter geweest. Zijn onverzettelijkheid maakt dat hij staat waar hij nu staat. En dat is waarom hij beter wordt. Gewoon omdat hij het zelf echt wil.

Sjoerd Huijsdens

Bij de tweede trainingsgroepen was het de bij Borger keepende Robbe Jalvingh (geboren in 2006) die de beker mee naar huis nam. Robbe zien we nog niet zo heel erg lang, sinds augustus van dit jaar is hij er iedere zondag. Met een enorme dosis passie en plezier zien we hem dan ook op het veld. Samen met nog een paar keepers uit Borger verschijnt hij tussen de andere talenten. Robbe is erg groot voor zijn leeftijd waardoor je hem wel eens ouder kan schatten. Toch hebben we de afgelopen weken al dingen zien veranderen waardoor hij beter staat, beter ballen vast kan houden en vooral ook nadenkt over zijn keepershandelingen. Dat is ook belangrijk. Niet alleen hoe je staat maar ook waar je staat. Welke handeling je moet uitvoeren op welk moment is net zo belangrijk. Robbe gaat zich de komende tijd met dit enthousiasme verder ontwikkelen, dat is wel zeker.

De volgende trainingen zijn op vrijdag 11 en zondag 13 oktober a.s.

Robbe Jalvingh

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.