Beter worden als keeper doe je zelf

Het was weer een heerlijk zondag! Zondag 29 september gaat de boeken in als nat, natter, natst. De regen kwam de hele dag met bakken uit de hemel gevallen. Maar, dat mocht de pret allemaal niet drukken. Tenslotte kunnen we ons als trainers en als keepers kleden op de regen. Een windjack zorgt ervoor dat we lekker droog blijven. Daarnaast is het voor keepers heerlijk om te trainen in natte omstandigheden, je glijdt namelijk zo lekker over het veld. Iemand die geen keeper is begrijpt dat misschien niet zo goed, daarom zijn keepers misschien ook wel een klein beetje gek. Altijd maar weer door de lucht zweven, vallen op de grond, met gevaar voor eigen leven je voor een spits gooien en dan ook nog eens in de stromende regen plezier maken. Dat is wat keepers altijd doen. Trainen met plezier, dan komt het beter worden ook. Want beter worden doe je zelf. Door op de trainingen te zijn en het uiterste uit jezelf te halen.

Bij de eerste keepersgroepen was het de bij vv Haulerwijk keepende Mart Wijma die de beker klemvast greep van de trainers. Deze jonge knaap is geboren in 2010, maar zien we toch al twee jaar iedere zondag op het veld. De toen net 7 jarige Mart ( in 2017 toen hij er voor de eerste keer was) was gretig. Het plezier straalde uit zijn ogen. Nog klein van stuk probeerde hij toch al met alles wat hij in zich had de ballen te pakken die in zijn buurt kwamen. Inmiddels is Mart alweer 9 en hebben we hem zien groeien als keeper. Zo traint hij al mee met oudere jongens en meisjes omdat hij laat zien dat hij dat aankan. Gedreven als hij is pakt hij iedere kans dan ook aan om beter te worden. Dat de beker mee naar huis gaat naar zijn woonplaats Waskemeer is een logisch gevolg van zijn eigen wil om een betere keeper te worden.

Mart Wijma

Bij de tweede trainingsgroepen was het de bij FC Emmen keepende Bas Runhart die de beker mee naar huis kon nemen. Bas was overigens een van de eerste keepers die bij ons kwam trainen in 2014. En hij is er nog steeds. De toen 11 jarige Bas heeft een mooie ontwikkeling doorgemaakt. Begonnen bij FC Lewenborg, zocht hij meer uitdaging. Dat vond hij bij GVAV, en zo maakte hij in 2016 de overstap naar FC Emmen die hem als talentvolle doelman vastlegde voor de Onder 15. Inmiddels speelt Bas bij FC Emmen onder 17, en maakt hij alweer drie jaar deel uit van de jeugdopleiding van FC Emmen. Daarnaast is hij ook nog eens trainer bij ons op de zondagochtend bij de jongste keepers om daar zijn kennis te delen. Als dat is afgelopen kleed hij zich snel om zodat hij zelf weer kan werken aan zijn ontwikkeling. Want beter worden is wat hij wil. Dat hij bij FC Emmen traint is natuurlijk prachtig, daar is ook Kjell Scherpen groot geworden. Uiteindelijk ben je zelf verantwoordelijk voor je ontwikkeling, dat is voor Bas ook duidelijk. Gericht extra uren op het veld maken is dan ook waar hij voor kiest. Juist die ambitie zal hem verder brengen.

De volgende trainingen zijn op vrijdag 4 oktober en zondag 6 oktober 2019.

Bas Runhart

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.