Tygo Donkerbroek (VEV67) en Fiene Nieuwendijk (Bedum) weten waar ze mee bezig zijn.

Als keeper doe je er altijd alles aan om doelpunten te voorkomen. Zo leiden we de keepers natuurlijk ook op. Of ze nu 7 jaar zijn of 21, het uitgangspunt blijft hetzelfde. Met aandacht en concentratie de bal volgen en de baas zijn in iedere spelsituatie zodat er geen tegendoelpunt ontstaat. Als het dan steeds beter lukt om ballen uit je doel te houden worden wij blij, ook de keepers krijgen daardoor steeds meer zelfvertrouwen, een onmisbare schakel om beter te kunnen worden. Zonder vertrouwen in jezelf stokt het proces van beter worden.

De keepers die tijdens de trainingen van vrijdag 27 september j.l. de bekers mee naar huis namen snappen donderspoed waar ze mee bezig zijn. Iedere week staan ze op het veld maar maar missie: beter worden!

Bij de eerste trainingsgroepen tot en met de Onder 12 was het de goedlachse Tygo Donkerbroek die de beker met en klein sprongetje van plezier in ontvangst nam. Tygo speelt zijn wedstrijden bij VEV67 uit Leek. Via via kwam Tygo in mei 2017 bij ons op het veld. De toen nog 7 jarige Tygo beschikt over een enorme dosis passie als het om keepen gaat. Inmiddels zijn we 2,5 jaar verder in de tijd en is Tygo alweer een tiener geworden. Met verve beheerst hij dan ook zijn doelgebied. Zodra er een bal in zijn buurt komt verandert zijn gezicht en is er nog maar 1 doel; “die bal is voor mij”. Dat Tygo de beker mee naar Leek neemt is dan ook een logisch gevolg van zijn inzet en motivatie om zichzelf verder te ontwikkelen.

Tygo Donkerbroek

Bij de tweede trainingsgroepen moet het licht inmiddels weer aan. Want de herfst is begonnen en de dagen worden langzaam weer korter. Dat deert de keepers overigens niets. Steevast verschijnen ze op het veld met dezelfde missie als de keepers die bij de jongste groepen trainen. Om 18.15 starten de keepers die in de Onder 13 en hoger spelen.

Dat beter worden niet vanzelf gaat kan de bekerwinnares duidelijk uitleggen aan andere keepers. Fiene Nieuwendijk, spelend bij Bedum, laat zien waar het om draait als je beter wilt worden. Steeds maar weer de lat hoger leggen. En als het even niet gaat zoals we willen omdat we aan het groeien zijn, leggen we die lat weer iets lager.

De 13 jarige Fiene zag we voor het eerst tijdens een training in oktober 2017. Precies twee jaar later heeft Fiene enorme stappen gemaakt waar ze met recht trots op mag zijn. Zo speelt ze al wedstrijden bij SC Heerenveen, en is ze uitgenodigd voor selectie trainingen van de KNVB voor het Onder 14 team. Allemaal bevestigingen dat ze enorm goed bezig is momenteel en dat haar ambitie verder reikt dan waar ze momenteel staat. Ze wil gewoon de beste worden. De Ajax liefhebber bewonderd dan ook de stijl van Andre Onana (keeper Ajax). Geen moment laat ze onbenut om te werken aan de punten die beter kunnen, en de andere dingen te verfijnen. Want het beter worden houdt nooit op. De beker zal een mooie plek krijgen in huize Nieuwendijk de komende week.

De volgende trainingen zijn op zondag 29 september a.s.

Fiene Nieuwendijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.