Talentontwikkeling centraal bij de trainingen met de keepers

Iedere vrijdag en zondag zijn de keepers weer op het veld te vinden. De ene keeper traint liever op de vrijdag, de andere liever op de zondag. Sommigen trainen zelfs op zowel de vrijdag als de zondag. Keepers zijn sowieso liefhebbers omdat ze altijd net iets meer doen dan voetballers. Altijd zichzelf analyserend wat er beter zou kunnen. Keeper zijn betekend veel verantwoordelijkheid omdat wij als keepers het slot op de deur zijn. Als dat slot opengaat volgt er een doelpunt, dat hebben we liever niet. Als een voetballer een bal verliest wordt die vaak wel weer veroverd zonder dat het ergens “pijn” doet. Als de keeper een bal verkeerd inspeelt ontstaat er zomaar een kans op een tegendoelpunt. Juist daarom staat de talentontwikkeling van de keepers centraal tijdens iedere training. Keepers willen beter worden, iedere training weer. Die motivatie halen ze ook nog eens uit zichzelf, alleen dan kun je het opbrengen om steeds maar beter en beter te worden.

Bij de zondag trainingen van 22 september j.l. was het de goedlachse en bloedfanatieke Jonne Wijma die de beker mee terug naar Buitenpost kon nemen. De in 2009 geboren Jonne zien we sinds augustus 2018 iedere zondag op de trainingen. We houden van trainen om beter te worden, maar van grappen maken houdt Jonne evenzeer. En zo hoort het ook, je bent serieus bezig met je eigen ontwikkeling. Daar hoort plezier ook bij. Dat de bij vv Buitenpost keepende Jonne de beker wint is niet alleen te danken aan zijn trainingsarbeid, maar evenzeer aan zijn wil om te leren. Het is dan ook mooi om te zien dat Jonne iedere week zijn huiswerk maakt. De Feyenoord fan doet er alles aan om de beste te worden.

Jonne Wijma

Bij de tweede trainingsgroepen van zondag 22 september was het de in 2004 geboren Rik Leenstra die de beker mee naar huis nam. Rik speelt zijn wedstrijden bij Lycurgus. Sinds januari 2016 zien we Rik al op de trainingen. De eerste paar jaar op de vrijdag, en inmiddels alweer een lange tijd op de zondag. De trainingen met de tweede groepen beginnen om 10.30 uur. Via een keepersdag kwam hij destijds voor de eerste keer bij ons, na die keepersdag zagen we hem iedere week. En dan is het mooi als je keepers op deze manier kunt opleiden en ontwikkelen. Zo zijn we al bijna 4 jaar het ontwikkelingsproces van Rik aan het volgen en begeleiden. Want je bepaald zelf hoe goed je wordt. De trainers geven je tips, maar je moet het zelf doen. Dat Rik de beker in ontvangst nam is een logisch gevolg van zijn inzet en bevlogenheid.

De volgende trainingen zijn op vrijdag 27 en zondag 29 september a.s.

Rik Leenstra

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.