Keepers bepalen hun eigen ontwikkeling

Als keeper bepaal jezelf hoe goed je wordt. Met de juiste focus wordt je dan ook iedere training weer een beetje beter. Serieus trainen is dan uiteraard een must. Je niet laten afleiden en je aandacht daar leggen waar nodig is. Natuurlijk is er altijd tijd en ruimte voor een grap. De rode draad blijft echter het ontwikkelen. Dat begint bij jezelf. Alleen dan sta je zelf aan het stuur van je eigen ontwikkeling. Kritisch zijn op jezelf tijdens trainingen en wedstrijden hoort daarbij, want ook zelfreflectie zorgt ervoor dat je beter kunt worden. Niet voor niets maken de keepers dan ook hun huiswerk. Het proces van beter worden gaat dan ook nog eens sneller.

Bij de eerste trainingsgroepen van vrijdag 20 september was het de bij GRC Groningen spelende Bjorn Lacevic die de beker met een grote glimlach in ontvangst kon nemen. De in 2010 geboren Bjorn heeft altijd zijn bekende lach bij zich, en houdt ook nog eens van grappen maken. Dat hij daarnaast ook nog eens serieus traint en goed oplet naar de uitleg en tips is natuurlijk een pre om beter te kunnen worden. Daar is Bjorn dan ook erg sterk in. Niet voor niets pakt hij dan ook de beker voor talentontwikkeling, Bjorn begrijpt inmiddels goed hoe je een betere keeper kunt worden. Sinds februari van dit jaar zien we hem iedere vrijdag op de trainingen samen met de andere keepers. Sindsdien heeft hij een mooie ontwikkeling doorgemaakt.

Bjorn Lacevic

Bij de tweede keepersgroepen was het de bij Helpman keepende Lars Massen die de beker voor talentontwikkeling en talenstimulering mee naar huis nam. Lars zien we overigens al erg lang iedere week op de trainingen. We bestaan net 5 jaar (eerste trainingen in september 2014), Lars was er in maart 2015 al bij. Sindsdien is hij niet meer weggeweest. Lars laat ook als geen ander zien hoe de ontwikkeling van een keeper gaat. Beter worden is nooit 1 rechte lijn omhoog. Soms gaat het goed en soms gaat het minder goed. Dat je dan toch hard blijft werken, ondanks de groei waar je wat last van hebt, is een pre om beter te worden. Juist daarin blijft Lars geloven, door continue te begrijpen dat beter worden een proces is zien we Lars groeien. Zo vind je de weg weer omhoog daar waar je dat graag wilt. Mooi is het dan ook dat de in 2004 geboren Lars de beker veroverde.

De volgende trainingen zijn zondag 22 september as.

Lars Massen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.