De ontwikkeling van de keepers gaat gewoon door

Het voetbalseizoen mag dan voorbij zijn, de keepers trainen gewoon door tot de zomervakantie op de vrijdag en de zondag. Gewoon omdat ze beter willen worden. De winst die ze nu pakken is alleen maar meegenomen en zorgt ervoor dat ze zich blijven ontwikkelen. De voorsprong die ze daarmee opbouwen is dan ook waardevol.

Bij de vrijdagtraining van 14 juni was het fanatisme weer op het veld te zien bij de keepers. Het was warm, veel water zorgde daarom voor de nodige verkoeling en nieuwe energie. Bij de eerste trainingsgroepen was het de bij GVAV Rapiditas keepende Megan Brugge die de trofee voor talentontwikkeling trots in ontvangst nam en mee naar huis kon nemen. Megan, van de 2008 lichting, zagen we voor het eerst op een keepersdag in juni 2018. De volgende keepersdag is overigen op zaterdag 6 juli a.s. Megan bleef haar wedstrijden keepen bij GVAV, in maart van dit jaar besloot ze een proeftraining te volgen, omdat ze graag beter wilde worden. Na die training wist ze het wel, sindsdien zien we haar iedere vrijdag. Het is altijd leuk om met keepers te werken die graag beter willen worden. Zo gaat het met alle talenten. Megan moest ook even wennen aan onze manier van opleiden, inmiddels voelt ze zich als een vis in het water en wordt ze ook steeds brutaler. Dat is wat we graag willen zien. Keepers zijn de baas in het veld. Dat willen we dan ook graag in alle facetten terugzien. Het proces wat Megan is gestart zal de komende tijd dan ook gewoon doorgaan.

Megan Brugge

Bij de tweede trainingsgroepen van vrijdag 14 juni was het water ook broodnodig. Verkoeling en nieuwe energie zorgden voor een heerlijke en scherpe training waarbij de explosiviteit mooi was om te zien. Uiteindelijk was het de bij vv Eenrum keepende Renzi Mennes die de wisselbokaal mee naar huis in Noord Groningen kon nemen. De in 2004 geboren Renzi zien we al wat langer, een proeftraining in februari 2017 zorgde voor het besef dat hij beter wilde worden op Corpus den Hoorn. En dus rijdt hij sindsdien iedere vrijdag met een van zijn ouders van Eenrum naar de “stad”. Mooi is het dan ook dat de leergierige Renzi gestructureerd aan zijn ontwikkeling als keeper werkt. Hij kan er dan ook geen genoeg van krijgen. Tijdens het keeperskamp in 2017 en 2018 was hij van de partij om zich zo goed voor te kunnen bereiden op het nieuwe seizoen. Voor het keeperskamp 2019 zijn overigens nog een paar plekken vrij (laatste week van de zomervakantie). Dat beter worden een proces is laat Renzi duidelijk aan ons zien. Stap voor stap zien we hem groeien en worden zijn keepershandelingen beter en sneller. Dat is hoe het gaat, als je zelf wilt is er van alles mogelijk.

De bekerwinnaars van zondag 16 juni volgen vanzelfsprekend nog. De volgende trainingen zijn op vrijdag 21 juni en zondag 23 juni.

Renzi Mennes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.