Zelfs op vaderdag knallen de keepers op de training

Keepers zijn liefhebbers. Ze trainen daar waar het kan om beter te worden. Zondag 16 juni j.l. was het dan wel Vaderdag, de keepers stonden toch gewoon weer op het veld in een lekker zonnetje. Snel even in de ochtend een ontbijtje maken voor papa, een kop koffie op bed en dan klaarmaken voor de training. Sommige vaders sliepen nog, zo vroeg waren de keepers al uit de veren.

Bij de eerste trainingsgroepen van 9.15 uur met de keepers was het de bij SV Bedum spelende Noah Bodde die de wisselbokaal voor Talentontwikkeling mee naar Bedum kon nemen. De in 2012 geboren Noah is pas 7 jaar, toch wist hij samen met zijn ouders in maart van dit jaar na een proeftraining wel dat hij iedere week op het veld wilde staan met de trainers en de andere keepers. Hij wilde graag keeper worden, en ook nog eens een hele goede. Daar is veel voor nodig. Want niets gaat vanzelf. Het is dan ook iets op trots op te zijn als we de ene Noah van maart en de Noah van dit moment naast elkaar leggen. Hij is sneller, agressiever en wordt steeds brutaler. Dat is hoe het proces van een betere keeper worden hoort te gaan. Iedere week train je met een doel en een specifiek thema. Die mix van plezier en passie neemt Noah graag tot zich. De ontwikkeling die Noah doormaakt laat dan ook een mooie stijgende lijn zien.

Noah Bodde

Bij de tweede trainingsgroepen op de zondag (om 10.30 uur) was het de goedlachse Fardau Wielinga die de beker mee naar Friesland nam. De in 2002 geboren Fardau zagen we voor het eerst in oktober 2018 tijdens een proeftraining. Daarna besloot ze zich aan te sluiten bij de andere talenten om zich te ontwikkelen. Ze wilde graag het maximale uit zichzelf halen en kijken waar haar plafond ligt. De in Leeuwarden woonachtige Fardau zien we sinds januari van dit jaar iedere zondag. Ze speelt haar wedstrijden overigens op hoog nivo bij Harkemase Boys in de 4e divisie. In de tweede seizoenshelft kreeg ze slechts drie tegengoals te verwerken. The Zero is dan ook heilig verklaard. Het is ook echt fantastisch om met leergierige keepers te mogen werken. Fardau is er daar ook een van. Gretig als ze is doet ze er alles aan om alle informatie goed tot zich te nemen en zo goed mogelijk uit te voeren. Dat ze in het begin moest wennen aan onze manier van opleiden is niet meer dan logisch. Een paar oude gewoontes moesten we er uit slopen. Dat is inmiddels meer dan gelukt. Fardau is uit het goede hout gesneden. Leergierig, dingen doen die gevraagd worden, fouten maken en vervolgens de handelingen steeds verder perfectioneren. Het plafond leggen we inmiddels steeds hoger en hoger. Wat is keeper zijn toch mooi.  Fardau is goed op weg oude beste versie van zichzelf te worden, daarbij zullen we haar verder helpen de komende tijd. Je bepaalt tenslotte zelf hoe goed je wordt en wat je er voor over hebt. De reistijd die ze investeert onderstreept nog eens haar wil om te leren.

De volgende trainingen zijn op vrijdag 21 juni en zondag 24 juni a.s.

Fardau Wielinga

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.