Keeping the Zero trekt keepers tot in Duitsland

De trainingen van zondag 14 april waren natuurlijk weer om van te genieten. We zijn inmiddels in een jaargetijde aangekomen waar de zon heerlijk over het veld schijnt. De keepers trainen tot half juli dan ook gewoon door. Simpelweg omdat ze beter willen worden. Het keepers talenten team dat iedere vrijdag en zondag in Groningen traint telt inmiddels meer dan 130 talenten tussen de 7 en 24 jaar.

Bij de eerste trainingsgroepen ging de bij het Duitse Tus Weener keepende Tim Braam met de beker terug naar Duitsland. Zo trekken we inmiddels niet alleen keepers uit de drie noordelijke provincies, maar ook tot in Duitsland. Keepers die zich willen ontwikkelen doen er alles aan om zo weer een stap te kunnen maken. Welke stap dat is is voor iedere keeper weer anders. De ene wil graag hogerop binnen zijn club, de andere graag naar een hoger spelende club, weer een ander wil graag naar een betaald voetbalclub, en de laatste categorie speelt al bij een profclub maar wil extra prikkels om zich zo optimaal te kunnen ontwikkelen.

Tim, geboren in 2008, keept nog niet zo heel erg lang. Toch laat Tim zijn talent zien op het veld als hij in het doel staat. De DFB heeft hem inmiddels opgepikt voor de regionale selectie. Dat is al een mooi compliment voor Tim. We zagen hem voor het eerst tijdens onze keepersdag van dit jaar in februari. Daar zagen we al mooie dingen van hem. Kort daarna besloot hij om wekelijks naar Groningen te komen op de zondagochtend om zich optimaal te kunnen ontwikkelen. In het begin moest hij nog een beetje wennen aan onze manier van trainen en opleiden. Leiderschap is een van de dingen waar we op hameren, je moet tenslotte de baas zijn in het veld. De verlegenheid gaat er steeds meer af, dat is wat we graag zien. De snelheid waarmee hij zich ontwikkeld is een beloning voor de offers die hij brengt.

Tim Braam, Tus Weener (Duitsland)

Bij de tweede trainingsgroepen was het de leergierige Imar Wiersma die de beker terug naar mee naar Beetsterzwaag nam. Imar, geboren in 2006, speelt bij Drachtster Boys. Het talent en de wil om te leren spatten dan ook van Imar af. Sinds februari van 2018 zien we hem wekelijks op de zondag. En hij komt niet voor niks, want hij neemt geen genoegen met een “gewone training’, dat is zoals het hoort. Continue jezelf willen verbeteren in een prikkelende omgeving. Imar is van september, dat maakt dat het geboortemaand effect een beetje van toepassing is. Door hard te werken, op te letten, naar anderen te kijken en de tips van de trainers mee te nemen ontwikkeld hij zich steeds meer en sneller. We gaan nog wel meer van deze leergierige keeper zien en horen. Keepers nemen namelijk nooit genoegen met een wedstrijd die oke is, ze willen de beloning waarvoor ze hard werken. De ZERO is heilig, daarom willen ze altijd een uitmuntende wedstrijd spelen.

De volgende trainingen zijn op vrijdag 26 april en zondag 28 april. Vrijdag 3 mei is de keepersdag.

Imar Wiersma, Drachtster Boys

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.