Een training met keepers is altijd uitdagend

De trainingen met de keepers maken we altijd anders en uitdagend zodat de keepers iedere keer weer nieuwe prikkels krijgen om zich zo optimaal te kunnen ontwikkelen. Zo maken de keepers de progressie die we voor ogen hebben. Dat gaat de ene keer sneller dan de andere keer en bij de ene keeper gaat de ontwikkeling ook net weer iets anders dan de andere. Zo heeft de ene een harde aanpak nodig en de ander juist extra zelfvertrouwen om verder te kunnen groeien. Om onderdeel uit te maken van de ontwikkeling van alle keepers is iets waar we trots op zijn met elkaar. Samen maak je elkaar sterker, dat geldt ook voor de keepers onderling.

Tijdens de vrijdag trainingen van 12 april gingen de twee bekers weer met verschillende keepers mee naar huis. De bekers voor talentontwikkeling doen ook daadwerkelijk iets met de keepers. Het zorgt voor nog meer motivatie om beter te worden. Bij de eerste trainingsgroepen ging de 8 jarige Bjorn Lacevic met een grote lach van het veld. Trots als hij was dat hij de wisselbokaal mee naar huis kon nemen. De bij GRC Groningen keepende Bjorn zien we nog sinds februari van dit jaar op de vrijdag trainingen nadat hij eerst een proeftraining had meegedaan. Na die training waar hij nog afwachtend was, wist hij wel zeker dat dit de plek was waar hij dacht dat hij beter kon worden als keeper. Inmiddels zien we iedere keer een grote glimlach als Bjorn het veld op komt, zoveel zin heeft hij om te keepen en de ballen uit het doel te ranselen. Dat dat ook steeds beter gaan is een logisch gevolg van het plezier dat hij heeft. Het is dan ook een genot om met Bjorn te mogen trainen. De foto spreekt wat dat betreft boekdelen.

Bjorn Lacevic, GRC Groningen

Bij de tweede trainingsgroepen is het ook altijd weer een strijd wie de beker pakt. De ballen die de keepers pakken zijn van steeds hoger nivo omdat de keepers zich optimaal kunnen ontwikkelen en er ook daadwerkelijk alles aan doen. De bij vv Hoogezand keepende Yannick Korte (geboren in 2004) ging er uiteindelijk met de bokaal voor talenstimulering vandoor. De beker ging in de auto samen met zijn supporters, zijn vader en broertje zijn iedere week aanwezig om de verrichtingen van Yannick te volgen, mee naar zijn woonplaats Kropswolde. Yannick zien we al een tijd op de vrijdagen. Sinds mei 2015 is hij iedere week aanwezig. De destijds 10 jarige Yannick is dan ook niet meer weg te denken uit het keepers talenten team. Inmiddels is het een grote vent geworden die de trainers qua lengte voorbij streeft. Het is heerlijk om met hem te mogen trainen, Yannick houdt van grappen maken, net als de trainers. Even een panna bij de trainer als hij even niet oplet en de lol is weer enorm. De ontwikkeling van Yannick is dan ook zodanig om met trots naar te kijken. Steevast doet hij er alles aan om zijn positie steeds te verbeteren waardoor de kans op een doelpunt steeds kleiner wordt. Ook zijn snelheid en voetenwerk hebben een ontwikkeling doorgemaakt waar hij zelf ook trots op is.

De twee bekerwinnaars van zondag 14 april volgen uiteraard nog. Ivm goede vrijdag en Pasen zijn er geen trainingen op 19 en 21 april. De volgende trainingen zijn daarom een week later op vrijdag 26 en zondag 28 april.

Yannick Korte, Hoogezand

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.