FC Groningen legt jeugdkeeper Robbin Sterenborg vast

Man wat is het toch leuk als je onderdeel mag uitmaken van de ontwikkeling van keepers. De belangrijkste positie in het elftal is dan ook de keeper. Daar waar iedere aanval eigenlijk begint is het belangrijk dat een goede doelwachter het team aanstuurt en doelpunten voorkomt van de tegenstander. Iedere doelpoging wordt dan met alle macht ook verijdeld door de keepers.

FC Groningen heeft weer een keeper vastgelegd van het talententeam van Keeping the Zero. De in 2009 geboren Robbin Sterenborg is door de trots van het Noorden nu al vastgelegd om in het seizoen 2020/2021 uit te komen voor het Onder 12 team van FC Groningen. Robbin komt volgend seizoen nog in de Onder 11 uit, waar hij gewoon zal spelen voor zijn club GVAV Rapiditas. Hij weet zich nu al verzekerd van een plek in de opleiding, een uitzonderlijke prestatie.

Aangezien clubs in de noordelijke regio zoals SC Heerenveen, FC Emmen en PEC Zwolle al wel over een Onder 11 team beschikken zien we dan ook dat ze steeds beter de weg naar Corpus den Hoorn weten te vinden op zoek naar keepers voor hun elftallen. Zo maken Marijn Klomp en Jarno Kleine na dit seizoen de overstap naar FC Emmen onder 11, vertrekt Sven van den Berg naar FC Emmen Onder 14, en gaat Casper Roelfsema voor FC Groningen Onder 12 spelen. Het zijn prachtige ontwikkelingen voor deze doelmannen.

De in Siddeburen woonachtige Robbin zien we sinds augustus 2017 al iedere week op het veld om zich optimaal te kunnen ontwikkelen. De toen 8 jarige keeper was duidelijk. Zijn droom is “Ik wil naar Ajax”, zo schreef hij op zijn aanmeldformulier. Prachtig om de ambitie van alle keepers überhaupt te zien. Dit is dan ook een mooie stap voor Robbin. Robbin maakt tot die tijd dan ook gewoon onderdeel uit van de voetbalschool van FC Groningen. Natuurlijk gaan we gewoon door met keihard trainen om nog beter te kunnen worden.

De technische staf wenst Robbin vooral heel erg veel plezier.

Robbin Sterenborg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.